Gardameer

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gardameer image

Gardameer

Gardameer
Italië
Bocaj

Tankstation voor wijn

Op vakantie in Italië proberen we altijd zoveel mogelijk verse locale producten te eten en te drinken. Aan de west kant van het Gardameer heb je diverse fruit coöperaties die een winkel hebben waar je alle fruit per stuk kan kopen tegen een redelijk prijs.
Aan de noordwest kant van het Gardameer heb je een zalm forellen kwekerij die ook aan particulieren verkoopt, in de folie wikkelen je laten garen op de BBQ, heerlijk.
We hadden ook gehoord van wijn coöperaties dus wij op zoek. Na enig gezoek en rondrijden vonden we een wijn coöperatie, in eerste instantie zag het er niet naar uit dat je hier al particulier iets kon kopen. Om de hoek vonden we de ingang verscholen naast de laaddoks voor de vrachtwagens, voor de deur stonden een paar oude auto’s met Italiaanse kenteken. Het is altijd een goed teken, veel Italianen en weinig of geen toeristen.
Auto geparkeerd en naar binnen gelopen, allemaal mooi donker hout, een mooie bar om te proeven en een goed uitgeruste winkel met lokaal geproduceerde wijnen. Maar wacht eens wat zag ik nu in mijn rechter ooghoek bij het naar binnen lopen, dat is ook raar, een tank station, wat moet een tankstation nu in de winkel van een wijn coöperatie?
Bij nader inzien blijkt het inderdaad een tankstation te zijn maar dan voor wijn! Echt waar, alles uit gevoerd in roestvaststaal en met een tel werk voor de prijs per liter, aantal liter en de totaal prijs. En dat voor 6 verschillende soorten wijn voor een prijs van euro 1,50 tot 2,50.
Oude Italiaanse mannen komen binnenlopen met oude mandflessen of jerrycans die gevuld worden. Dit wilde wij natuurlijk ook, naar de ijzerwaren winkel gereden een jerrycan gekocht en terug. Je mag zelf je wijn tanken, een bijzondere vakantie ervaring, en de wijn blijkt prima te drinken.