10 absurde boetes die je reis behoorlijk kunnen verpesten image
Marieke282

10 absurde boetes die je reis behoorlijk kunnen verpesten

Wat hier in Nederland een normaal gebruik is, kan strafbaar zijn in een ander land. Leuk die andere culturen en gebruiken, maar houd wel even rekening met bizarre boetes die je vakantie nog weleens een stukje duurder kunnen maken!



In Venetië riskeer je een boete als je een duif voert (Foto: Columbus Reisreporter corriedewinter)



1. Duiven voeren in Venetië



Volgens de politie in Venetië zijn duiven de vliegende ratten. Helaas blijven ze afkomen op de toeristen die hun broodkruimels aan de vogels blijven voeren. Als de politie dit ziet, delen ze meteen een bon uit.



2. Kauwgom in Singapore



Met een pakje bubblegum kom je Singapore niet binnen. Dit mag alleen op doktersrecept, of als je wilt stoppen met roken. Als het je toch gelukt is om hem mee te nemen naar het land, en hem uitspuugt op de grond, riskeer je een boete van €600!



3. Camouflageprint in Barbados



Alleen als je een militair bent, is het toegestaan om camouflageprint te dragen in Barbados. Hierdoor kun je goed zien wie onderdeel is van het leger. Deze regel werd in 1980 ingevoerd en moest er voor zorgen dat gangs niet hetzelfde gekleed zouden gaan als het leger.



4. No bikini Barcelona





Op het strand in Barcelona mag je wel gewoon badkleding dragen (Foto: Columbus Reisreporter vulture1960)



Op het strand is het toegestaan, maar zodra je de stad in gaat, moet je iets over je bikini dragen. Ook de mannen mogen niet alleen in hun zwembroek de straat op. Zorg dus dat je altijd wat kleren meeneemt als je naar het strand gaat in Barcelona.



5. Gokken in India



Zolang er geen geld in omgaat, is gokken toegestaan in India. Maar zodra er centen verdiend kunnen worden met het potje poker of blackjack, riskeer je een gevangenisstraf tot drie maanden. Dan komt het spelletje je wel heel duur te staan.



6. Drugs in Zuidoost-Azië



Lang niet overal kun je zo makkelijk een jointje opsteken als hier in Amsterdam. Iemand die in Zuidoost-Azië wordt betrapt op drugssmokkel, kan een flinke gevangenisstraf verwachten. Singapore is een wel heel extreem voorbeeld; daar staat de doodstraf op drugssmokkel.



7. Negatief over het regeringsbeleid in China





Een Chinese politieagent houdt alles nauwlettend in de gaten (Foto: Columbus Reisreporter esther)



Een variant van Lucky TV met koning Willy zal je in China niet snel zien. Daar zijn ze namelijk niet gediend van enige tegenspraak of negatieve geluiden over het regeringsbeleid. Het gebeurt niet zelden dat toeristen worden opgepakt en uitgehoord worden over uitlatingen waar de Chinese overheid het niet mee eens is.



8. Openbaar zoenen in Dubai en Abu Dhabi



Of je nu in een park staat of achter het raam van je hotelkamer; als anderen je kunnen zien zoenen, heb je kans op een boete. Geef je partner hier dus niet te pas en te onpas een kus, in 2013 werd er namelijk een stel opgepakt voor hun romantische strandavontuur.



9. Airbnb in New York



Dat je op airbnb.com genoeg kamers kunt vinden in de Big Apple, wil niet zeggen dat het legaal is. Er worden regelmatig invallen gedaan door de New Yorkse politie bij mensen die hun huis aanbieden op de verhuursite.



10. Na gebruik je metrokaartje in de prullenbak





Handig, die metro's in Parijs, maar bewaar wel je kaartje (Foto: Columbus Reisreporter HenkJanKlaver)



In Parijs, Barcelona en Madrid is het metrosysteem erg goed geregeld, maar niet alle toeristen snappen het principe helemaal. Het kan namelijk een heel duur metroritje worden als je je kaartje na het afstempelen weggooit en je op je bestemming weer door de poortjes moet. De lokale politie pikt nog dagelijks mensen eruit die pas na het betalen van de boete verder mogen.