Florence Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Florence, Italië

Gepubliceerd: 14 aug 2012
0

Lukt het de kersverse burgemeester van Florence, de ‘Obama van Italië’, zijn tweeduizend jaar oude stad nieuw leven in te blazen?

Columbus Travel
Columbus TravelTekst Dries Muus Fotografie Hanneke de Vries

De tweede renaissance van Florance

Als je met een Toscaanse kookdiva op stap gaat, is het een goed idee om af en toe ‘nee, dank je’ te zeggen. In twee uur is ons aangeboden: verschillende soorten cantuccini (koekjes, vers uit de oven), twee soorten dessertwijn (om de cantuccini in te dopen), cantuccinideeg, een bord wildzwijnragout, een espresso, trippa alla Fiorentina (koeienmaag, een Florentijnse delicatesse) met salsa verde en salsa piccante, een glas rode wijn, een kleine sandwich met truffelboter, truffelhoning, crostini met kippenleverpaté, drie soorten balsamicoazijn (een van dertig jaar oud), stukken meloen, Parmezaanse kazen, een Toscaanse komkommer en een tros witte druiven. Aan het eind van onze tour met deze Judy, een parmantige dame met een lach waar je een Fiat in kan parkeren, is het nog geen lunchtijd. De enige keer dat ik ‘nee, dank je’ heb gezegd, was bij het marktkraampje met zijden damessjaals.

Diva Cucina

Ruim 25 jaar geleden verruilde Judy haar geboortestad San Francisco voor Florence. Ze trouwde een Florentijn en is inmiddels Toscaan onder de Toscanen. En een Diva Cucina: ze werkte in restaurants, schreef kookboeken, en runt een kookschool net buiten de stad. Vandaag leidt ze ons langs haar favoriete restaurants, traiteurs en marktkraampjes in de buurt van de Mercato Centrale en de Mercato di San Lorenzo (...)

Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 25

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Italië artikelen
Reisnieuws
Alitalia is bijna failliet. Dit is de stand van zaken

04 mei 2017, De Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia verkeert voor de zoveelste keer in zwaar weer. De maatschappij is dinsdag dan ook onder curatele gesteld. Heb jij geboekt bij Alitalia of ben je dat van plan? Lees dan hier de laatste ontwikkelingen.

0
Reisnieuws
15 etiquetteblunders op reis en hoe je ze voorkomt

03 mei 2017, In sommige landen is slurpen de normaalste zaak van de wereld. Maar brood in je soep dopen ho maar! Het moge duidelijk zijn, etiquetteregels verschillen behoorlijk per land. Met deze traditionele tips ga je op tussen de locals. Al zien ze onze ove...

0
Reisnieuws
De 10 grootste fooi-geef blunders in het buitenland

22 apr 2017, Is het nou 10%? Of helemaal niks? Fooi geven is in sommige landen volkomen normaal en in andere een extraatje. Zo geef je fooi in de populairste vakantielanden voor Nederlanders.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.