Florence Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Florence, Italië

Gepubliceerd: 14 aug 2012
0

Lukt het de kersverse burgemeester van Florence, de ‘Obama van Italië’, zijn tweeduizend jaar oude stad nieuw leven in te blazen?

Columbus Travel
Columbus TravelTekst Dries Muus Fotografie Hanneke de Vries

De tweede renaissance van Florance

Als je met een Toscaanse kookdiva op stap gaat, is het een goed idee om af en toe ‘nee, dank je’ te zeggen. In twee uur is ons aangeboden: verschillende soorten cantuccini (koekjes, vers uit de oven), twee soorten dessertwijn (om de cantuccini in te dopen), cantuccinideeg, een bord wildzwijnragout, een espresso, trippa alla Fiorentina (koeienmaag, een Florentijnse delicatesse) met salsa verde en salsa piccante, een glas rode wijn, een kleine sandwich met truffelboter, truffelhoning, crostini met kippenleverpaté, drie soorten balsamicoazijn (een van dertig jaar oud), stukken meloen, Parmezaanse kazen, een Toscaanse komkommer en een tros witte druiven. Aan het eind van onze tour met deze Judy, een parmantige dame met een lach waar je een Fiat in kan parkeren, is het nog geen lunchtijd. De enige keer dat ik ‘nee, dank je’ heb gezegd, was bij het marktkraampje met zijden damessjaals.

Diva Cucina

Ruim 25 jaar geleden verruilde Judy haar geboortestad San Francisco voor Florence. Ze trouwde een Florentijn en is inmiddels Toscaan onder de Toscanen. En een Diva Cucina: ze werkte in restaurants, schreef kookboeken, en runt een kookschool net buiten de stad. Vandaag leidt ze ons langs haar favoriete restaurants, traiteurs en marktkraampjes in de buurt van de Mercato Centrale en de Mercato di San Lorenzo (...)

Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 25

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Italië artikelen
Reisnieuws
Niet welkom. 7 plekken die toeristen he-le-maal zat zijn

20 feb 2017, Populaire bestemmingen trekken ieder jaar veel bekijks. Sommige van die plaatsen doen er echter alles aan om toeristen te weren. Ze roepen strenge regels in het leven en staan nog maar een maximum aantal bezoekers toe. Op deze zeven plaatsen zien ...

0
Bizar
8 megablunders die toeristen maakten op reis

13 mei 2016, Als je de kranten moet geloven, doen toeristen heel wat domme dingen zodra ze hun eigen huis uit stappen. Bijvoorbeeld beelden uit de oudheid slopen. Of binnendringen bij Sea World. Lees hier de meest idiote dingen die toeristen op reis hebben uit...

0
Voordeel
Door: Emily Gohres
De 50 beste voordeeltips van 2015

21 dec 2015, We hebben het afgelopen jaar veel artikelen geschreven over hoe je zo voordelig mogelijk kunt reizen. Nu het einde van het jaar in zicht is, brengen we je een overzicht van al onze super handige voordeeltips uit 2015. Doe er je voordeel mee in 2016.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.