Alitalia is bijna failliet. Dit is de stand van zaken image
Midasket

Alitalia is bijna failliet. Dit is de stand van zaken

De Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia verkeert voor de zoveelste keer in zwaar weer. De maatschappij is dinsdag dan ook onder curatele gesteld. Heb jij geboekt bij Alitalia of ben je dat van plan? Lees dan hier de laatste ontwikkelingen.



De Italiaanse maatschappij Alitalia verkeert wederom in zwaar weer (Foto: Eric Salard, Flickr)



Dankzij een lening van zes maanden van de Italiaanse regering zouden ze voldoende tijd moeten hebben om een nieuwe koper te vinden. Als ze daar niet in slagen valt het doek. Drie kwart van de Italianen laat in een opiniepeiling weten dat ze er niet mee zitten als Alitalia failliet gaat. Tóch denken ingewijden dat de regering het niet zo ver laat komen. Want de maatschappij wordt nog steeds gezien als een belangrijk bedrijf voor Italië, dat sterk afhankelijk is van het internationale toerisme.



Zorgen



Voor nu vragen veel mensen zich op Twitter af of het wel verstandig was om een vlucht te boeken, aangezien niemand echt kan voorspellen hoe ze er over een half jaar voor staan. Toeristen met geboekte vluchten hoeven zich echter geen zorgen te maken, meldt Alitalia in een persbericht.