Bijzondere verlaten plekken die mensen zijn vergeten image
Marieke2802

Bijzondere verlaten plekken die mensen zijn vergeten

Er bestaan vele plekken op aarde die ooit heel druk bezocht werden of bewoond waren. Elk met een eigen verhaal wat er voor zorgde dat de plek drastische veranderde. Kijk mee naar 8 bijzondere verlaten plekken die we niet mogen vergeten!

1. St-Etienne-le-Vieux, Frankrijk



Het zou zo een filmdecor kunnen zijn! (Foto: Columbus Reisreporter Fransvdg)



Dit is wat er over is gebleven van deze kerk in Caun in Frankrijk, die waarschijnlijk gebouwd is in 1066. De exacte datum is niet bekend. De kerk werd verwoest gedurende de Engelse belegering van de stad in de Honderdjarige Oorlog. De kerk werd herbouwd in gotische stijl, maar werd vervolgens gedeeltelijk gebombardeerd in 1944. Op dit moment heeft de natuur zijn weg gevonden binnenin de kerk.


2. Cristo degli abissi, Italië





Het standbeeld werd gemaakt door Guido Galletti (Foto: Wikipedia)



Dit is een verzonken bronzen standbeeld van Jezus Christus, gelegen in de Middellandse Zee voor de kust van San Fruttuoso in Italië. Het standbeeld ligt hier sinds 1954. De plek staat bij vele fanatieke duikers hoog op de bucketlist. 


3. Hashima eiland, Japan





De vorm van het eiland heeft iets weg van een slagschip, vandaar haar bijnaam slagschipeiland. (Foto: Wikipedia)



Dit eiland (bekend van de James Bond klassieker Skyfall) ligt 15 kilometer voor de kust van de stad Nagasaki in Japan. Tegenwoordig is het onbewoond, maar tot 1974 is het bewoond geweest en werd er vooral steenkool gewonnen uit zee. De stad werd door een dikke stenen stadsmuur beschermd voor de ruige zee. 


4. SS Amerika, Fuerteventura



 De boot die ooit zo mooi was en nu zo ruig (Foto: Columbus Reisreporter Wikimedia)



De ss America was het passagiersschip van de Hamburg America line. Toen de SS America vast kwam te zitten voor de kust van Fuerteventura in 1994 veranderde de prachtige oceaanstormer al snel in een van ‘s werelds meest herkenbare scheepswrakken.


5. The Maunsell Sea Forts, Engeland



The Maunsell Sea forts zijn een groep zee forten die tijdens de Tweede Wereldoorlog door het Britse leger voor de Engelse kust werden gebouwd ter bescherming van het land. 


6. Tsjernobyl, Oekraïne



Zo leeg en verlaten, zo levendig was dit plaatsje ooit (Foto: Flickr)



De kernramp van Tsjernobyl was een verschrikkelijk ongeluk van de kerncentrale in 1986 dichtbij de Oekraïense plaats Tsjernobyl. De reactor ontplofte midden in de nacht, toen bijna iedereen lekker lag te slapen. De rest is geschiedenis. Lees meer over Tsjernobyl in dit artikel.


7. Underwater City Shicheng, China



Ondanks haar rijke historie en reputatie werd in 1959 een hele stad ondergedompeld door het maken van een waterkrachtcentrale. Lion City in China ontleende zijn naam aan de vijf Lion bergen. Het dorpje bevond zich aan de voet van deze bergen. Op dit moment is het een populaire toeristische attractie. 


8. City Hall metrostation, New York





De uitstraling van het verlaten metrostation is misschien nog wel wonderbaarlijker dan de gebruikelijke stations (Foto: Flickr)



Dit metrostation werd in 1907 geopend te samen met 28 andere stations. Tegenwoordig zijn er heel wat meer stations bijgekomen in New York en een aantal buiten gebruik gesteld. Dit station blijft bekend om haar neoromaanse stijl, gedecoreerd met keramische tegels, glas in lood en kroonluchters. Er zijn niet veel mogelijkheden om naar binnen te kunnen, maar met een groepsrondleiding gegeven door het New York Transit museum kan dit wel.