Italië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Reporters Valle d'Aosta bekend!

Gepubliceerd: 30 mei 2011
2

Columbus ging afgelopen maand op zoek naar twee lezers/ Reisreporters die voor Columbus op actieve reportage wilden naar het prachtige gebied Valle d'Aosta in Italië. En op pad mogen...

De digitale brievenbus van de redactie stroomde over: ook Italië bleek een populaire bestemming onder onze lezers en Reisreporters. Smeekbedes, hilarische motivatiebrieven en bloedserieuze sollicitaties wisselden elkaar af en was de brief niet origineel, dan was de foto die ons moest overtuigen wel weer om van te smullen. Maar na een paar slapeloze nachten hebben we de knoop doorgehakt en hadden we een unanieme uitslag!

Dit zijn de verkozen reporters!

Reisreporter Travelgoom zal samen met reispartner AnitaOedit de bergtoppen van Valle d'Aosta mogen gaan bedwingen en de letterlijke hoogtepunten gaan vastleggen in woord en beeld.


'Vanaf nu ben ik een echte bergbeklimmer. Staande aan de voeten van de twee Europese bergkoningen mag ik mezelf die titel toe-eigenen', stelde Reisreporter Travelgoom in zijn motivatiebrief. Dat konden we de schrijver die meerdere winnende reisverhalen op zijn naam heeft staan - zoals Jokulsarlon, onwaarschijnlijk gletsjermeer - natuurlijk niet ontnemen, en gezien zijn reputatie als liefhebber van rampen die hij altijd weet na te vertellen, durft de redactie hem dit avontuur wel in de schoenen te schuiven.


Reisreporter AnitaOedit is een nieuweling in de Community, maar verdiende vrijwel meteen haar sporen met een aantal prachtige foto's die konden rekenen op rode sterren, zoals de Pyramids of Giza. 'Ik word geïnspireerd door de onverwachte momenten die een locatie met zich meebrengt en weet precies elk beeld vast te leggen welk een ieder apart en uniek verhaal te vertellen heeft', motiveerde ze in haar brief. Dat geloven we graag en zijn dan ook heel benieuwd naar het eindresultaat!

De activiteiten

In Valle d’Aosta liggen de hoogste toppen van de Alpen. Omringd door zulke hoge toppen ben je bijna verplicht om de wandelschoenen aan te trekken om de bergnatuur van dichtbij te aanschouwen. De wandelvoorzieningen zijn dan ook fenomenaal, maar dat geldt ook voor de mountainbike-opties en wateractiviteiten.
Na alle inspanningen is een goede maaltijd een welkome afleiding. De keuken van Valle d’Aosta wordt getypeerd door vele lokale specialiteiten en ook deze komen aanbod in het programma. Ten slotte kent de regio ook nog een rijke geschiedenis: de hoofdstad Aosta stond vroeger bekend als het ‘Rome van de Alpen’, dus een stukje cultuur mag niet ontbreken op deze reis.

Zelf ook op reportage?

Aan iedereen die mee heeft gedaan: bedankt voor de geweldige inzendingen! Niet gewonnen? Niet getreurd, probeer het gewoon opnieuw bij de volgende actie. Houd de site in de gaten, want er komen nog meer geweldige reizen aan!Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.


deel dit artikel met je vrienden:
Meer Italië artikelen
Reisnieuws
7 plekken met een toeristenoverschot. Zo ontzie je ze

20 feb 2017, Populaire bestemmingen trekken ieder jaar veel bekijks. Sommige van die plaatsen doen er echter alles aan om toeristen te weren. Ze roepen strenge regels in het leven en staan nog maar een maximum aantal bezoekers toe. Misschien zijn deze alternat...

0
Reisnieuws
Vermijd deze plekken. Ga voor het Columbus-alternatief!

09 feb 2017, Ben je die massa’s toeristen in Venetië of Barcelona ook helemaal zat? Treur niet, want voor enkele van de meest toeristische bestemmingen selecteerden wij van de redactie Columbus-waardige alternatieven.

2
Reisnieuws
Tegenvallers! 's Werelds saaiste toeristische trekpleisters

07 feb 2017, Je kent het wel. Je gaat voor het eerst naar een stad of land en stelt je héél veel voor van een bepaalde bezienswaardigheid. Ten onrechte, want in werkelijkheid stelt het niets voor. Dit zijn onze tegenvallers. Wat zijn de jouwe?

1

Reacties van bezoekers Reageer

Rsteeghs

Door: Rsteeghs • Geplaatst op

woehooooooeeeeee, gefeliciteerd allebei!!!

AnitaOedit

Door: AnitaOedit • Geplaatst op

Yesssssssss. .....Super en ben erg blij mee :)
Ga mijn best doen voor jullie :)

Groetjes Anita

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.