Rondom Reykjavik

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het geheim van Bruarfoss

Rondom Reykjavik,
IJsland


Na een rondreis Ijsland (met de klok mee) kwamen we voor de laatste vier dagen aan bij de Golden circle. Save the best for last? Nou niet heus want ik was toch wel wat teleurgesteld in de busladingen vol met toeristen die zich hier bij de natuurattracties ophielden (hoezo September naseizoen?). Was er in dit gebied nog wel een rustig verborgen plekje te vinden? Na even gegoogled te hebben stuitte ik op het geheim van Bruarfoss; een niet al te grote waterval die echter uitblinkt in schoonheid door de vorm en de kleur van het water wat zich via tientallen kleine watervalletjes in een soort felblauwe wirhlpool stort. De waterval ligt aan de 37 tussen Lauggarvatn en Geysir achter een vakantiepark en is lasting te vinden. Ook bevinden zich tientallen verschillende aanwijzingen op internet hoe er te komen. Maar welke is nu juist?

We hebben 2 uur gezocht naar dit verborgen plekje; zaten in het begin helemaal bij het verkeerde vakantiepark. Uiteindelijk met schoenen en broek vol bagger en kletsnat van de regen deze wonderschone waterval gevonden. Wat waren we blij! Het hield zelfs even op met regenen wat me de gelegenheid gaf om tientallen foto's te schieten.
Ik hoop dat dit plekje een beetje afgeschermd blijft van de grote meute maar vrees dat er binnen 2 jaar een nieuwe asfaltweg rechtstreeks naar toe zal lijden.