Rondom Reykjavik

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het houten huis op de heuvel

Rondom Reykjavik,
IJsland


Afhankelijk van het weer en de (ijs en sneeuw) situatie op de weg, duurt het een kleine 2 uur om vanaf de KEF luchthaven een andere wereld te betreden.

Een wereld met Lord of the Ring bergen. Een wereld waarin je zit op je schommelstoeltroon in je houten paleis, neerkijkend op een vallei die kookt, rookt en ruikt naar zwavel. Een wereld waarin de hemel ’s nachts kleurt van pikzwart naar fluorescerend groen en de Aurora Borealis danst. Een wereld die wit is geschilderd met een winterse kwast en is gevuld met het geluid van een razende rivier. Dit is waar je rust vindt. Dit is waar je wordt herenigd met de natuur.

Twee houten huizen staan er op het land van Palmi Sigmarsson. Een daarvan is het hoofdgebouw. Het heeft drie slaapkamers, een badkamer, een open keuken en een grote open haard. Het andere gebouw is een stuk kleiner en bestaat uit een tweepersoons slaapkamer, wasruimte en een sauna.

Het grote, bosrijke landgoed (inclusief family sized hot tub) is te bereiken via een 400 meter lange privé weg die leidt naar een 25 meter lang looppad naar de huizen. Met een brullende rivier aan je voeten, je eigen (warm en naar zwavel geurend) water en geen directe buren ben je een ingrediënt in de smeltkroes van de IJslandse natuur.

Reykjavik is ongeveer 1 ½ uur rijden en de Golden Circle wacht geduldig aan het eind van je oprijlaan. Maar dit is niet alleen een plek om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van de IJslandse natuur. Nee, dit is een plek waar alle goede dingen van het land bij elkaar komen.

De mensen, cultuur, eten en bezienswaardigheden van Reykjavik. Warmwaterbronnen zoals de (in) beroemde Blue Lagoon. Walvissen en papegaaiduikers. Geysir en de Gulfoss waterval. Wandelen, langlaufen, raften, paardrijden en, geloof het of niet, duiken. Meer dan duizend jaar (Viking) geschiedenis, een actieve vulkaan, tektonische platen en gletsjers. Al deze natuurlijke en door de mens gemaakte wonderen zijn te vinden binnen één-Björk-album-straal van dit houten huis op de heuvel.

Afhankelijk van het seizoen heeft het huis nog een verrassing in petto: de Aurora Borealis. Een heldere hemel, een actieve zon, geluk en timing (beste kansen zijn tussen 22:00-02:00) is alles wat je nodig hebt om de hemel voor je te zien dansen.

Het is een magisch gezicht op een magische plek.

Foto’s en reserveringsinfo vind je [url="http://journeylism.nl/an-iceland-beauty-spot/" target="_blank"]hier[/url]