Noordland West foto's & tips

Stokoud

Stokoud (gemaakt in Noordland West)
Door: Mathilda
Dit las ik ergens over stokvis in IJsland:
Hardfiskur=stokvis
Een gedroogde vis, schelvis, kabeljauw of zeewolf, die als snack wordt gegeten. Het is gebaseerd op een oude conserveringsmethode en kan jarenlang in een droge omgeving worden bewaard. De vis wordt schoongemaakt, gewassen en in luchtige schuren (of alleen onder een afdakje) opgehangen, totdat ze hard en broos zijn geworden. Het wordt, om weer eetbaar te krijgen, niet gekookt, maar geslagen tot het zacht en kruimelig wordt. Vervolgens wordt het vel er in repen afgetrokken en gereserveerd met een heerlijk laagje boter.
Een culinair lekkernijj, eet smakelijk!
Ik vind het er toch mooier uitzien, dan dat het zal smaken denk ik zo, alhoewel ik erg graag vis lust.... Deze vissen hingen overigens te drogen aan rekken net voorbij Borgarfjordur. Ze zullen wel iets anders klaargemaakt worden, want er zit al geen vel meer aan! Vaak zitten de haken nog in hun bek. Ze vissen in IJsland namelijk met lijn en haak en niet altijd met netten, tenminste zo zagen we een visser terug komen met zijn boot met aan de zijkant de lijnen en haken.

Info over deze foto met tip

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Noordland West inspiratie

Het is maar 20 minuten varen, geen reserveringen, gewoon naar de haven rijden, parkeren en een kaartje kopen. Met een beetje weer heb je een fantastische dag...

>>

Het is zomer in IJsland en we treffen als we op zoek gaan naar walvissen in de baai van Husavik. Je kunt ook zelf in de baai gaan varen of vissen. Bij het hu...

>>

In IJsland is hout zeer prijzig, dus er werden alleen huizen van hout gebouwd voor de elite. Dit huis dat diende als provinciehuis, staat in Glaumbaer in het...

>>

2 reacties bij foto met tip "Stokoud"

Bowral

Door: Bowral • Geplaatst op

Prachtig surrealistisch beeld!

GrietBuis

Door: GrietBuis • Geplaatst op

Wat een bizarre foto met al die ogen en verfomfaaide bekkies

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.