Ísafjörður

Ísafjördur is de hoofdstad van de Ísafjörðurse regio Westfjorden in het uiterste noordwesten van het land. Bezienswaardigheden zijn onder andere de kerken Hvítasunnukirkja en Ísafjardarkirkja, Gamla Sjúkrahúsid, het oude ziekenhuis uit 1925, het Faktorshús uit 1765, het oudste nog bestaande Tjöruhús huis op van het land uit 1734 en het postkantoor Póstur og Sími.
 

Informatie over Ísafjörður

Beste foto's & tips van Ísafjörður

'511597' door A.Verleg '511597' door A.Verleg

IJslandÍsafjörður

IJslandÍsafjörður

Reactiesnelheid

A.Verleg

Je moet veel geluk hebben, een vrij schootsveld hebben en ook nog heel snel kunnen reageren, want je weet nooit waar zo`n kolos boven water komt. We waren op weg voor een wandeldag in Hornstrandir, maar daarvoor moesten we eerst nog het fjord Ísafjarðardjúp over. Onderweg werden we van dichtbij verrast door deze vrolijk springende gigant.

'520550' door g.a.m.vanputten '520550' door g.a.m.vanputten

IJslandÍsafjörður

IJslandÍsafjörður

Fotograferen laat op.

g.a.m.vanputten

Laat op de dag varen met een bootje op zoek naar de papegaaiduiker en op de weg terug met een laag zonnetje kwam deze berg wel zo mooi uit.

'520451' door g.a.m.vanputten '520451' door g.a.m.vanputten

IJslandÍsafjörður

IJslandÍsafjörður

Vluchtende...papagaai

g.a.m.vanputten

Tijdens onze cruise rond IJsland afgelopen zomer vlogen er meestal vogels met de boot mee maar de papagaaiduiker vluchtte steeds weg voor de boot, bleef lang zitten maar liep dan eerst over het water voordat hij opsteeg. Een fantastisch gezicht en een prachtige vogel.

Laat kaart zien