Dublin Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Dublin - Biertje?

Gepubliceerd: 06 sep 2012
0

De weg naar het hart gaat door de maag. Dat geldt dubbel en dwars in Dublin, waar je de befaamde Ierse gezelligheid en gastvrijheid in ontelbare pubs vindt. Dankzij de bescheiden grootte van het centrum kun je van bar naar bar hoppen en onderweg ook de leukste culturele hotspots, winkels en monumenten van de Ierse hoofdstad ontdekken. We stippelen onze drie favoriete daglange pub crawls voor je uit. Cheers!

Columbus Travel
Columbus Travel


Foto TrinityCollege

Tussen kunst en kroeg

Wijken City Centre, Temple Bar?Je hebt misschien al de nodige horrorverhalen gehoord over Temple Bar, de centrale uitgaanswijk van de stad. Door de brallende Britten en laveloze hangjongeren wil je hier in het weekend ’s avonds inderdaad niet dood gevonden worden, maar overdag en doordeweeks is het goed toeven in de kleine sfeervolle straatjes. Begin je dag met een goed ontbijt in The Larder, een modern ingericht bar-restaurant dat goed staat aangeschreven bij de locals. Vooral de brunch op zondag is een aanrader. Loop een blokje om om op de Grattan Bridge over de rivier de Liffey te zien hoe de stad wakker wordt. Een paar straten verder naar het oosten struin je over de Temple Bar Food Market (elke zaterdag) en Temple Bar Book Market (elke zaterdag en zondag) of bekijk je Ierse kunst, fotografie en handgemaakte producten in de openlucht op de nabijgelegen Designer Mart. Neem nu je toch in de buurt bent ook even een kijkje in de imposante City Hall waar geregeld kunstfestivals plaatsvinden. Een doordeweeks kunstalternatief is de Gallery of Photography, die uitblinkt in wisselende tentoonstellingen van grote namen in de fotografie. Als je in de eerste helft van oktober in de stad bent, dan maak je in deze buurt het Dublin Theatre Festival mee. Inmiddels is het lunchtijd en loop je door The Porterhouse een plaatselijke onafhankelijke brouwerij met meerdere pubs in de stad. Probeer bijvoorbeeld de Plain Porter, the best stout in town. De lunchkaart is uitgebreid en degelijk, de prijzen redelijk.

Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 35

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Ierland artikelen
Reisnieuws
Dublin: 3 favoriete kroegentochten

06 okt 2016, De weg naar het hart gaat door de maag. Dat geldt dubbel en dwars in Dublin, waar je de befaamde Ierse gezelligheid en gastvrijheid in ontelbare pubs vindt. Dankzij de bescheiden grootte van het centrum kun je van bar naar bar hoppen en onderweg o...

0
Reisnieuws
Deze festivals zijn een reis meer dan waard

29 apr 2016, De volgende vijf festivals bewijzen dat je geen dure muzikanten nodig hebt voor een mooi feest. Met kunst en cultuur in overvloed zijn ze een genot voor elke reiziger. En ook nog eens gratis te bezoeken.

0
Reisnieuws
Ryanair vliegt nu ook vanaf Schiphol

27 okt 2015, Dinsdag 27 oktober landde het eerste Ryanair toestel op Schiphol. De Ierse luchtvaartmaatschappij, die bekend staat om zijn goedkope Europese vluchten, werd met een oude traditie welkom geheten.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.