Cork

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cork image

De Ierse Roadtrip in 2006

Cork
Ierland
EstherB

De Ierse Roadtrip in 2006

Mijn autoroute
Als rechtse rakkers moest nu alles linksom.
Terwijl de tijd té snel voorbij vloog tijdens de vlucht naar Cork, wat normale wijze het tegenovergestelde het geval is, vlogen mijn gedachte van links naar rechts of was het nu andersom? … want zodra we geland waren in Cork moesten wij er toch echt aan geloven het moest vanaf nu allemaal linksom gebeuren.
Thuis was alles zo goed als mogelijk voorbereid. De routekaart uitgeprint want een navigatiesysteem hadden wij toen niet en achteraf gelukkig maar want anders hadden vast heel wat juweeltjes voorbijgereden.
Om ons hotel in Clifden te bereiken moesten wij zo'n 290 km afleggen. Zodra wij Cork achter ons hadden gelaten was het genieten. De "gele brem" heuvels en de koperen ploert straalde ons tegemoet. En samen lachten we wat af om de zorgen die wij ons gemaakt hadden. Het leek wel autoloze zondag, terwijl het toch echt vrijdagochtend was, en het rijden ging ons vrij gemakkelijk af al moesten we bij elke stop die we hier en daar maakte ons wel eerst even links oriënteren.

Ierland is een juweeltje, ruig landschap, en bij elke bocht weer een OH of AH. We waanden ons weer terug in de tijd.
Want turfsteken was dat niet iets uit de 18de eeuw en lammeren en geiten horen toch achter een hek of in de wei te lopen? Waarom liggen de prachtige witte stranden er hier zo verlaten bij? En in het indrukwekkende Connemara National Park, een
prachtige wandelgebied werden we telkens weer met de neus op de feiten gedrukt want bij ieder lammetje dat onze weg doorkruiste dreven onze gedachten af aan de heerlijk lamsrack van de vorige avond.
Maar het meest werden wij toch getroffen door de gezelligheid in de pubs en de daarbij behorende plaatselijke muziek, vooral als hier de uilleann pipes en violen aan te pas kwamen. Het voelt dan net alsof je thuis bent alleen versta je er geen bal van. Bovendien smaakte de Guinness voortreffelijk al betekende dat wel dat we schoorvoetend en helaas met de benenwagen de terugweg richting ons hotel moesten aanvaarden.

Foto's

d2867.jpg
d2867.jpg
EstherB
354dd.jpg
354dd.jpg
EstherB
698ae.jpg
698ae.jpg
EstherB