Logo

Boedapest foto's & tips

Hop-in-hop-out-Jugendstil appartement

Vijf minuten nadat je uit de teletreinmachine vanaf het vliegveld bent gestapt (pas op het afstapje!) in het staal en klinknageltijdperk van Budapest's historische kopstation, schud je de hand van Greg(or). Je bevindt je dan in Pest, om de hoek van Margaret Island en een brug verwijderd van Buda. De centrale locatie maakt het een soort hop-on-hop-off bus, van steen.

Het appartementgebouw is net als de rest van de straat een juweeltje uit het bello epoque van Budapest. Jugenstil, prachtige courtyard, mooie retro-lift, hoge plafonds (waar een extra verdieping in is getimmerd) en fascinerende details. Het enige geluid komt van die oude (buiten-)lift. Verder lijkt de hoofdstraat waaraan het gebouw ligt mijlenver weg.

Woonkamer is comfortabel, keuken klein (who needs it met allerlei heerlijke Hongaarse restaurants waar je voor 5 euro eet om de hoek), badkamer is ook petit maar schoon.

Boven zijn twee slaapkamers. De ene met een tweepersoons bed, de ander met 2 losse bedden. Enige nadeel is dat je door de ene kamer naar de andere komt. Maar Greg(or) was van plan hier een wandje te plaatsen. In de woonkamer staat nog een 2-persoons slaapbank.

Dus, ben je met 6, 4 of 2 personen en wil je als tijdelijke ingezetene centraal in Budapest zitten, check dan Green Dream Family Apartment uit, voor de prijs hoef je het niet te laten: http://www.greendreamapartment.com/gdfamily.html

Info over deze foto met tip

Reisreporter awesomemore
Aantal keer bekeken 89
Geplaatst op 10 jan 2012
Land Hongarije
Stad/Regio Boedapest
Categorie Accommodatie
deel dit artikel met je vrienden:

Meer foto's & Tips van deze gebruiker

Afhankelijk van het weer en de (ijs en sneeuw) situatie op de weg, duurt het een kleine 2 uur om vanaf de KEF luchthaven een andere wereld te betreden. Ee...

>>

Rome. Er leiden nogal wat wegen naar toe. Maar welke moet je hebben. Welke weg past bij jou? Wil je de snelste. De meest luxe. De mooiste? Op [url="http://ww...

>>

Het is bijna 12 's nachts wanneer Agnès, eigenaresse van het dak boven ons hoofd de komende de drie dagen, belt of we veilig aangekomen zijn. Haar Frenglish...

>>

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Reacties bij foto met tip "Hop-in-hop-out-Jugendstil appartement"

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Dat is weer een supertip!

pensionado

Door: pensionado • Geplaatst op

Uitstekende tip. Wij hebben meestal ook liever een appartement, zodat je tussen de bevolking woont. Ziet er leuk uit en goedkoop!

Willemien

Door: Willemien • Geplaatst op

De groene droom ziet er keurig uit. Heel toevallig gekeken om een lang weekend naar Boedapest te gaan in het voorjaar (moet iets warmer worden).

Cobinho

Door: Cobinho • Geplaatst op

Ziet er goed verzorgd uit... we sliepen destijds bij mensen thuis!