Wales Artikelen & Blogs

Reisnieuws

3x Weg van Wales

Gepubliceerd: 27 aug 2012
0

Een paraplu die windkracht tien aankan? Check. Een wakeboard, bergschoenen en een fietshelm? Check. Een sterke maag en stalen zenuwen? Check. De woeste natuur van Wales wacht op je. Columbus brengt de drie spectaculairste natuurgebieden en de meest bijzondere buitenactiviteiten in kaart.

Columbus Travel
Columbus Travel


Tekst Robert B.P. van Weperen, Fotografie Peter de Ruiter

1. Gewaagd Gower

Begin je outdooravontuur in Wales op de Gower Peninsula, een ruig schiereiland aan de zuidwestkust. Je uitvalsbasis: het negentiende-eeuwse jachthuis Parc-le-Breos. Eigenaar Olive Edwards waarschuwt dat Gower niet voor watjes is: ‘Complete dorpen en kastelen zijn hier door winterse zandstormen in een namiddag verzwolgen. Heel af en toe, één keer in de zoveel tientallen jaren, worden de overblijfselen door diezelfde wind weer zichtbaar gemaakt.’ Dankzij die wind is Gower razend populair onder surfers, maar echt bijzonder is het zogeheten Heath Land – land dat als gemeenschappelijk bezit door iedereen kan worden gebruikt. Het systeem stamt uit de middeleeuwen en maakt een wandel- of paardentocht een must – je kunt praktisch overal komen. De zuidkust van het schiereiland is een aaneenschakeling van kleine rotsachtige of zanderige baaien, waarvan Three Cliffs Bay, Port Eynon Bay en Worms Head de rest de loef afsteken.

De paardentocht naar Three Cliffs Bay voert langs bos, zilt water en uiteindelijk zelfs een fraai strand, maar Worms Head is verreweg het spectaculairst. Daar ligt een vulkaaneiland op slechts enkele honderden meters voor de kust waar je naartoe kunt lopen. Maar alleen tijdens eb. Zodra het water wast, perst het zich langs de rotsen en ontstaan er vervaarlijke stromen die met enige regelmaat toeristen verzwelgen.


Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 22

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Groot-Brittannië artikelen
Reisnieuws
Hoeveel van deze paspoortstempels ken jij?

25 nov 2016, Door de douane gaan is vaak een heel gedoe. Maar van die nieuwe paspoortstempel beur je weer helemaal op. Dit zijn de meest bijzondere die wij vonden. Welke ken jij?

0
Reisnieuws
Door: Emily Gohres
Dit waren de populairste landen op de vakantiebeurs

23 jan 2016, Dit jaar hebben ruim 120 duizend mensen de Vakantiebeurs in Utrecht bezocht, en allemaal droomden ze van vele mooie bestemmingen over de hele wereld. Van de landen binnen Europa bleken twee landen favoriet, en het waren deze keer niet Frankrijk of...

0
Bizar
Door: Emily Gohres
De meest bizarre hotelverzoeken

28 dec 2015, Hotelpersoneel doet er vaak alles aan om de gast tevreden te houden. Als een reiziger vraagt naar een extra handdoek of schone lakens dan is dat natuurlijk geen enkel probleem. Er zijn echter mensen die het het personeel wel heel lastig maken met ...

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.