Londen Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Halt! Uitkleden a.u.b.!

Gepubliceerd: 02 jun 2008
0

Een 30-jarige Australiër werd geweigerd aan boord van een vliegtuig vanwege de afbeelding van een pistool op zijn T-shirt. Hij mocht pas boarden als hij het shirt zou uittrekken.

Robot
Het gebeurde op London Heathrow, toen Brad Jayakody aan boord wilde gaan van het vliegtuig naar Düsseldorf. Hij stond versteld toen hij de reden te horen kreeg. 'Halt! Er staat een robot met een geweer op uw shirt'. De vliegveldbewaking stond erop dat hij een ander shirt aan zou trekken.

Arrestatie
Brad was compleet overdonderd en vroeg om de baas van de medewerkers, in de veronderstelling dat hij het belachelijke van de situatie wel zou inzien. Helaas voor Brad pakte het anders uit; de man dreigde hem te arresteren als hij niet gauw zijn shirt zou uittrekken. De IT-specialist wist niet wat hem overkwam. 'Wat dachten ze dat ik ging doen? Mijn shirt gebruiken als nepwapen?' Uiteindelijk koos de verstandige Brad er toch maar voor te doen wat hem verteld werd.

Omstreden beslissingen
Een woordvoerder van Heathrow vertelde na het incident: 'Als er grove teksten, beledigende tekens of bommen op een kledingstuk staan, wordt de reiziger gevraagd deze uit te trekken.' Beveiligers op vliegvelden maken wel vaker omstreden beslissingen. Vorig jaar mocht een student in Canada zijn ketting waaraan een hangertje zat in de vorm van een pistool ook al niet omhouden.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Groot-Brittannië artikelen
Reisnieuws
7 plekken die je NIET moet bezoeken deze zomer

27 mei 2017, Je staat al zolang je je kunt herinneren te popelen om die éne highlight van dichtbij te zien. Maar als je er aankomt blijkt het een grote anticlimax. Klinkt bekend in de oren? Sla deze zeven plekken deze zomer dan over en ga voor het alternatief.

0
Reisnieuws
Lees hier: antwoorden op de populairste reisvragen

08 mei 2017, Er zijn van die simpele reisvragen waar zelfs de meest doorgewinterde reiziger het antwoord schuldig op moet blijven. Belegde broodjes van thuis bijvoorbeeld, mogen die nu mee in het vliegtuig of niet? Skyscanner deed onderzoek naar de meest gegoo...

0
Reisnieuws
De leukste Europese steden en waar ze in uitblinken

13 apr 2017, Aan leuke citytripbestemmingen geen gebrek in Europa. Daarom deed reisplatform GoEuro onderzoek naar de sterkste punten per stad. Zo blinkt Berlijn uit in nachtleven en scoor je in Kiev de goedkoopste accommodatie. Benieuwd naar de overige resulta...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.