Londen Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Digitale stationskunst Londen

Gepubliceerd: 25 apr 2008
0

Op een station in Londen is afgelopen week de eerste interactieve digitale kunstgalerie ter wereld geopend. Je kan er terecht voor een honderdtal verschillende schilderijen uit de permanente collectie van de National Gallery.

De galerij heet 'Station Masters' en bevindt zich in de vertrekhal van de Eurostar in het St. Pancras International station in Londen. Op de zuilen in de stationshal hangen zes interactieve displays waarop foto's van kunstwerken uit de National Gallery te zien zijn.

Koffietafel met touchscreen
Reizigers kiezen welk kunstwerk ze willen zien door plaats te nemen aan één van de zes koffietafeltjes met touchscreen. De foto naar keuze wordt na de selectie afgebeeld op de plasmaschermen. Zo is iedere keer weer een ander schilderij te zien en is de tentoonstelling nooit hetzelfde.

Gratis e-card
Elk schilderij heeft een bijschrift in het Nederlands, Engels en Frans. De touchscreens hebben verschillende functies om de schilderijen te ontdekken. Je kunt inzoomen op de foto om verborgen details te zoeken. Ook kun je een gratis e-card van je favoriete schilderij versturen, met een korte tekst erbij.

Collectie
De collectie omvat acht thema's: liefde identiteit, licht, feest, ontdekking, passie, vrede en tijd. De database bevat meesterwerken van onder andere Leonardo Da Vinci, Rubens en Monet.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Groot-Brittannië artikelen
Reisnieuws
Lees hier: antwoorden op de populairste reisvragen

08 mei 2017, Er zijn van die simpele reisvragen waar zelfs de meest doorgewinterde reiziger het antwoord schuldig op moet blijven. Belegde broodjes van thuis bijvoorbeeld, mogen die nu mee in het vliegtuig of niet? Skyscanner deed onderzoek naar de meest gegoo...

0
Reisnieuws
De leukste Europese steden en waar ze in uitblinken

13 apr 2017, Aan leuke citytripbestemmingen geen gebrek in Europa. Daarom deed reisplatform GoEuro onderzoek naar de sterkste punten per stad. Zo blinkt Berlijn uit in nachtleven en scoor je in Kiev de goedkoopste accommodatie. Benieuwd naar de overige resulta...

0
Reisnieuws
10x de mooiste skylines én de geheimste uitkijkpunten

05 apr 2017, Je hebt van die skylines die uit duizenden te herkennen zijn, zoals deze tien. De Columbus-redactie en Reisreporters wijzen je op de allermooiste en minst drukke uitkijkpunten.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.