Londen Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Digitale stationskunst Londen

Gepubliceerd: 25 apr 2008
0

Op een station in Londen is afgelopen week de eerste interactieve digitale kunstgalerie ter wereld geopend. Je kan er terecht voor een honderdtal verschillende schilderijen uit de permanente collectie van de National Gallery.

De galerij heet 'Station Masters' en bevindt zich in de vertrekhal van de Eurostar in het St. Pancras International station in Londen. Op de zuilen in de stationshal hangen zes interactieve displays waarop foto's van kunstwerken uit de National Gallery te zien zijn.

Koffietafel met touchscreen
Reizigers kiezen welk kunstwerk ze willen zien door plaats te nemen aan één van de zes koffietafeltjes met touchscreen. De foto naar keuze wordt na de selectie afgebeeld op de plasmaschermen. Zo is iedere keer weer een ander schilderij te zien en is de tentoonstelling nooit hetzelfde.

Gratis e-card
Elk schilderij heeft een bijschrift in het Nederlands, Engels en Frans. De touchscreens hebben verschillende functies om de schilderijen te ontdekken. Je kunt inzoomen op de foto om verborgen details te zoeken. Ook kun je een gratis e-card van je favoriete schilderij versturen, met een korte tekst erbij.

Collectie
De collectie omvat acht thema's: liefde identiteit, licht, feest, ontdekking, passie, vrede en tijd. De database bevat meesterwerken van onder andere Leonardo Da Vinci, Rubens en Monet.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Groot-Brittannië artikelen
Goedkoop reizen
Door: Noor Dekker
Opgelet: Dit zijn de duurste steden ter wereld

03 okt 2016, Dacht je dat het leven in Nederland al best prijzig was? Dan heb je het mis! Elk jaar maakt de Economist Intelligence Unit een lijstje van de duurste steden om te wonen. Daarbij kijken ze onder andere naar voedselkosten en huurprijzen, maar ook na...

0
Reisnieuws
De 15 goedkoopste vliegtickets van deze week

30 aug 2016, Als reiziger wil je natuurlijk het liefst elke kans grijpen om een nieuwe bestemmingen te ontdekken. Wil jij nog graag een mooie citytrip of verre reis boeken om naar uit te kunnen kijken tijdens de regenachtige herfst? Boek dan snel één van de ...

0
Handige Tips
Door: Emily Gohres
Wat te doen als je stedentrip in Londen lijkt te verregenen

08 feb 2016, Tijdens een stedentrip wil je kunnen genieten van de nieuwe omgeving en alles wat de stad te bieden heeft. Dit gaat een stuk minder makkelijk als het de hele dag regent. Met de volgende alternatieven zal je stedentrip naar Londen niet meer in het ...

4

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.