Londen Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Vrijwilliger verspilt tijd en geld

Gepubliceerd: 14 aug 2007
0

Vrijwilligerswerk in een ontwikkelingsland is voor veel mensen een goede manier er een tijdje tussenuit te knijpen en tegelijkertijd anderen te helpen. 'Maar veel mensen realiseren zich niet dat hun bijdrage soms meer kost dan oplevert', aldus ontwikkelingsorganisatie VSO.

Er ontstond een trend rond 1990 toen steeds meer mensen, waaronder veel jongeren die nog niet wisten wat ze na de middelbare school wilden, voor langere tijd vrijwilligerswerk gingen doen. Organisaties speelden hier handig op in door speciale reizen aan te bieden. Maar volgens VSO hielden ze hierbij te veel rekening met de wensen van de vrijwilliger en richtten ze zich te weinig op het afronden van werkzaamheden die hard nodig waren. Het werden soms verkapte reisorganisaties met commerciële belangen.

Vrijwilligersorganisaties rekenen soms belachelijk hoge prijzen voor het organiseren van de reizen. Zo betaalde Hannah uit Londen zestienhonderd euro om twee maanden les te mogen geven in India. Ze werd er zonder enige voorselectie, advies of training naartoe gestuurd en wist na aankomst niet goed wat er van haar verwacht werd.

VSO raadt jongeren aan eerst goed na te denken of ze niet liever gewoon gaan backpacken. Voor de echte enthousiastelingen publiceert de organisatie binnenkort een ‘Gap Year Checklist’ die je op weg helpt bij het uitzoeken van de juiste organisatie, waar je echt iets kunt betekenen. Hierin wordt bijvoorbeeld aangeraden duidelijkheid te eisen over je rol op de plaats van bestemming, welke vorm van voorbereiding en training je krijgt en de prijs. Met iemand praten die net terug is van die bestemming kan ook goed helpen bij je planning.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Groot-Brittannië artikelen
Reisnieuws
7 plekken die je NIET moet bezoeken deze zomer

27 mei 2017, Je staat al zolang je je kunt herinneren te popelen om die éne highlight van dichtbij te zien. Maar als je er aankomt blijkt het een grote anticlimax. Klinkt bekend in de oren? Sla deze zeven plekken deze zomer dan over en ga voor het alternatief.

0
Reisnieuws
Lees hier: antwoorden op de populairste reisvragen

08 mei 2017, Er zijn van die simpele reisvragen waar zelfs de meest doorgewinterde reiziger het antwoord schuldig op moet blijven. Belegde broodjes van thuis bijvoorbeeld, mogen die nu mee in het vliegtuig of niet? Skyscanner deed onderzoek naar de meest gegoo...

0
Reisnieuws
De leukste Europese steden en waar ze in uitblinken

13 apr 2017, Aan leuke citytripbestemmingen geen gebrek in Europa. Daarom deed reisplatform GoEuro onderzoek naar de sterkste punten per stad. Zo blinkt Berlijn uit in nachtleven en scoor je in Kiev de goedkoopste accommodatie. Benieuwd naar de overige resulta...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.