Londen Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Boektip: A Lion Called Christian

Gepubliceerd: 24 dec 2009
0

Een leeuw als huisdier is niet voor de poes. Tot die bevinding kwamen de Australiërs Ace en John toen zij begin jaren zeventig letterlijk een grote kat in de zak kochten. Over hun belevenissen is nu de bestseller A Lion Called Christian verschenen.

De Australische jongens Ace en John kunnen hun ogen niet geloven wanneer ze in het Londense warenhuis Harrods een leeuwenwelp te koop zien. Ze twijfelen geen moment en nemen het beestje mee naar hun studentenhuis in het chique Chelsea. Daar groeit het beestje, dat de naam Christian meekrijgt, uit tot een ware beroemdheid.

Uitgezet

Op een gegeven moment is het niet langer mogelijk om Christian in huis te houden – hij wordt te groot en onhandelbaar. Ace en John willen echter niet dat de leeuw in een dierentuin belandt en schakelen de dierenbeschermingsorganisatie BornFree in om hem in Kenia in het wild uit te zetten. Een jaar later reizen ze naar Afrika om te zien hoe het met Christian gaat en of de leeuw hen überhaupt nog herkent.

Avonturen

Ace en John legden al hun avonturen met stoeipoes Christian vast op video en zijn, bijna veertig jaar na dato, uitgegroeid tot een YouTube-sensatie. Ook op deze site is het filmpje van het weerzien van Ace en John met Christian razend populair. Wil je het hele verhaal lezen en op je gemak de foto’s bekijken, bestel dan hier het boek ‘A Lion Called Christian’.

Alle Christian-video’s staan op YouTube, zie hier deel 1:Kijk hier verder voor deel 2, deel 3, deel 4 en deel 5.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.


deel dit artikel met je vrienden:
Meer Groot-Brittannië artikelen
Reisnieuws
Lees hier: antwoorden op de populairste reisvragen

08 mei 2017, Er zijn van die simpele reisvragen waar zelfs de meest doorgewinterde reiziger het antwoord schuldig op moet blijven. Belegde broodjes van thuis bijvoorbeeld, mogen die nu mee in het vliegtuig of niet? Skyscanner deed onderzoek naar de meest gegoo...

0
Reisnieuws
De leukste Europese steden en waar ze in uitblinken

13 apr 2017, Aan leuke citytripbestemmingen geen gebrek in Europa. Daarom deed reisplatform GoEuro onderzoek naar de sterkste punten per stad. Zo blinkt Berlijn uit in nachtleven en scoor je in Kiev de goedkoopste accommodatie. Benieuwd naar de overige resulta...

0
Reisnieuws
10x de mooiste skylines én de geheimste uitkijkpunten

05 apr 2017, Je hebt van die skylines die uit duizenden te herkennen zijn, zoals deze tien. De Columbus-redactie en Reisreporters wijzen je op de allermooiste en minst drukke uitkijkpunten.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.