Londen Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Zakkenvullers actief in Londen

Gepubliceerd: 22 aug 2009
0

Wanneer je iemand erop betrapt dat hij zijn hand in je zak of tas steekt, zal de eerste reactie waarschijnlijk zijn die persoon bij zijn lurven te grijpen. Maar hoewel een gewaarschuwd mens voor twee geldt, kan het soms rendabel te zijn om niet te snel te oordelen over het motief van de dader.

In Londen kan vandaag de dag namelijk je zak gevuld worden in plaats van gerold. Nu de economische crisis bij veel mensen de portemonnee steekt leger maakt, heeft een breedbandprovider besloten deze op ludieke wijze weer wat bij te vullen en zo de mensen weer wat vrolijker te maken.

Putpockets

Het bedrijf heeft twintig voormalige zakkenrollers ingeschakeld om hun talenten aan te wenden voor een goed doel: ongemerkt de zakken vullen van toevallige passanten. De zogenaamde putpockets steken argeloze toeristen stiekem biljetten van £ 5 (€ 5,50) tot £ 20 (€ 22) toe.

Minder schuldig

'Het voelt goed om eindelijk eens terug te geven en de Britten kunnen het in het huidige economische klimaat zeker gebruiken', aldus Chris Finch, voormalig zakkenroller en nu hoofd van TalkTalk's putpocketing initiative. 'Elke keer wanneer ik geld terug laat glijden in iemands zak, voel ik me minder schuldig over het feit dat ik de afgelopen twintig jaar geld eruit heb gehaald.'

Landelijk

Wil je je vakantiegeld terugverdienen, dan kun je het beste rondbanjeren op de drukke toeristische plekken, zoals Trafalgar Square en Covent Garden. Tot eind augustus blijven de zakkenvullers actief in Londen, waarna de actie landelijk ingezet zal worden. Het plan is om in totaal zo'n £ 100.000 (€ 110.680) weg te geven. De politie is op de hoogte gesteld.Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Groot-Brittannië artikelen
Reisnieuws
Lees hier: antwoorden op de populairste reisvragen

08 mei 2017, Er zijn van die simpele reisvragen waar zelfs de meest doorgewinterde reiziger het antwoord schuldig op moet blijven. Belegde broodjes van thuis bijvoorbeeld, mogen die nu mee in het vliegtuig of niet? Skyscanner deed onderzoek naar de meest gegoo...

0
Reisnieuws
De leukste Europese steden en waar ze in uitblinken

13 apr 2017, Aan leuke citytripbestemmingen geen gebrek in Europa. Daarom deed reisplatform GoEuro onderzoek naar de sterkste punten per stad. Zo blinkt Berlijn uit in nachtleven en scoor je in Kiev de goedkoopste accommodatie. Benieuwd naar de overige resulta...

0
Reisnieuws
10x de mooiste skylines én de geheimste uitkijkpunten

05 apr 2017, Je hebt van die skylines die uit duizenden te herkennen zijn, zoals deze tien. De Columbus-redactie en Reisreporters wijzen je op de allermooiste en minst drukke uitkijkpunten.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.