Schaatsend Londen door image
PatrickF

Schaatsend Londen door

Londen is dé kerststad bij uitstek! Overal hangen lichtjes, alle etalages zijn behangen met kerstaccessoires en overal hoor je kinderen kerstliedjes zingen. Maar wil je Londen eens vanuit een uniek oogpunt bekijken, van de gebaande paden af? Bekijk dan al het pracht en praal vanaf de vele schaatsbanen omringd door lekkere eetkraampjes en gezellige kerstmarkten.

We hebben de leukste kerstschaatsbanen op de mooiste locaties in Londen voor je geselecteerd:

- Hyde Park
In het Winter Wonderland park ligt de grootste ijsbaan van Londen. Leuke bijkomstigheid: entree is gratis! Naast schaatsen kun je in het park ook in het reuzenrad en andere kerstattracties. Geopend tot en met 4 januari.

- Canary Wharf
Deze ijsbaan staat in Canada Park, uniek ingeklemd tussen de hoge wolkenkrabbers van Londen. Geopend tot en met 22 februari!

- Tower of London
De naam zegt het al: deze schitterende ijsbaan ligt aan de Tower of Londen, een gebouwencomplex aan de Theems ( met de beroemde Tower Bridge) dat dienst heeft gedaan als koninklijk paleis, gevangenis, museum en arsenaal. Geopend tot en met 11 januari 2009.

- Hampton Court Palace
Ook deze ijsbaan ligt aan de Theems bij het Hampton, een voormalige koninklijke residentie en hedendaags een museum. Geopend tot en met 11 januari.

- Somerset House
Aan de noordelijke oever van de Theems ligt deze schaatsbaan. In Somerset House gevestigd zitten het Courtauld Institute of Art, waar oude schilderijen tentoongesteld zijn en het Embankment Galleries, een expositieprogramma vol kunst, mode, architectuur en fotografie. Geopend tot en met 25 januari.

Kijk hier wat er nog meer te zien en te doen is in Londen en bekijk ook alle Reisreporterfoto’s van Londen.

Foto: door renateboere.reisreporter.nl