Liverpool

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Liverpool image

Ik sprong een gat in de lucht

Liverpool
Groot-Brittannië
EstherB

Ik sprong een gat in de lucht

Vorige week kreeg ik te horen de gelukkige winnaar te zijn van een trip naar Creamfields 2008 in Daresbury voor twee personen inclusief vlucht en hotel. Dit keer mocht moeders mee.

We vertrokken op 22/08 van Amsterdam naar Liverpool met Easyjet waar we na een vlucht van 65 minuten aankwamen.
We logeerde in Hotel Holiday Inn City Centre, Liverpool
Bij aankomst in het hotel lag er een pakketje klaar met daarin twee Liverpool Visitor Cards, twee VIP tickets Creamfields voor zowel zaterdag als zondag en veel informatiefolders.

Liverpool 23/08
Na een goed ontbijt op 23/08 hadden wij het plan gevat om eerst maar eens de stad de gaan verkennen.

Aangezien Liverpool Culturele hoofdstad 2008 is was er genoeg te doen en te zien. Het was trouwens geweldig mooi weer, strakblauwe lucht en een graadje of twintig. Everybody gets what he/she deserves.
Onze Liverpool Cards gaf ons gratis toegang tot vele attracties zoals "City Explorer Tour", "Mersey Ferries", "Beatles Story" en andere Museums en niet te vergeten kortingen voor allerlei restaurants. Normale wijze kost deze kaart GBP 24,99 terwijl de normale waarde GBP 45,55 is. We blijven Hollanders hé "GRATIS".

Wij begonnen met de City Explorer Tour, bij deze open bus heb je de mogelijkheid om uit te stappen waar de bus stopt en later ook daar weer op te stappen. Wij zijn uitgestapt bij de Liverpool Cathedral.
Vervolgens via de China wijk naar de St. George Hall gelopen.
Daarna weer teruggegaan naar het Albert Dock waar van alles te bekijken valt en ook hier heerlijk gelunched.
De Mersy Ferry genomen voor een uur durende boottocht over de River Mersey.

Creamsfield: Wij waren nog nooit op zo'n festival geweest (moeders wist niet wat ze zag) en wij waren zeer onder de indruk maar na een aantal uurtjes waren onze ogen vermoeid en onze oren suisten van al dat muziekgewoel. Tijd op ons bed op te gaan zoeken.

24 augustus 2008
Zondag 24/08, ook weer een prachtige dag, na een heerlijke nachtrust en een goed ontbijt naar het Albert Dock gewandeld om het Beatles Story Museum te gaan bekijken.

Geweldig museum, leuk opgezet en je krijgt een koptelefoon waar mee je wordt begeleid. Ook weer een "must see".
Helaas ging onze vlucht om 15.00 uur en hadden we niet veel tijd meer om nog wat anders te gaan ondernemen
De tickets van Creamfield van zondag hadden wij dus helaas niets aan terwijl juist deze dag "Go Dutch" was waar diverse Nederlandse DJ's hun opwachting zouden maken. Ook DJ Tiesto zou aanwezig zijn. Jammer hoor!
Ook hadden wij wel wat langer in de stad zelf willen blijven omdat er door de hele stad muziekpodiums waren opgezet vanaf waar vanaf 12.00 uur diverse bands zouden optreden.

Liverpool een aanrader om te bezoeken, wij hebben ons hier geen moment verveelt en zeker niet onveilig gevoeld.
Je zou bij een weekendje weg niet zo gauw aan Liverpool denken maar het méér dan de moeite waard

Foto's

b9a30.jpg
b9a30.jpg
EstherB