Gibraltar

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

The rock van Gibraltar

Gibraltar,
Groot-Brittannië


Tijdens onze reis door Spanje en Portugal besloten we nog een extra land aan te doen. Het voor ons totaal onbekende Gibraltar! Een kolonie van het Verenigd Koninkrijk en een wereld op zichzelf.

Het is al best bijzonder dat je door douane moet als je Spanje verlaat maar als je dan vervolgens de landingsbaan van het vliegveld over moet rijden om het schier eiland op te komen sta je wel vreemd te kijken.

De stad is volledig Engels en alle prijzen worden natuurlijk aangegeven in Ponden. De rode stadsbussen en telefooncellen die zo typerend zijn voor Engeland zijn ook hier van de partij. Er lijken hier vooral veel oudere gepensioneerde Engelsen rond te lopen.

Absoluut hoogtepunt (letterlijk) is een tocht naar de top van the rock. Een kabelbaan brengt je in een paar minuten een paar honderd meter omhoog waar het uitzicht fantastisch is. Aan de ene kant (foto) Spanje en aan de andere kant Afrika met Marokko. Ongelofelijk hoe dichtbij Marokko je hier bent maar toch lijkt het zo ver weg. Het natuurgebied boven op de rock is prachtig en er zijn veel bezienswaardigheden zoals grotten en tunnels uit de oorlog die je kan bezoeken. Daarnaast vermaak je jezelf ook prima met de honderden makaak apen die er bovenop rondlopen. Kortom een verrassende maar niet mindere leuke bestemming!