Engeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Visvangst - papegaaiduikers

Engeland,
Groot-Brittannië


In het maandthema ontmoetingen mag onze kennismaking met de papegaaiduikers niet ontbreken. Wat zijn dit toch een leuke vogels om te zien met hun fel gekleurde snavels en poten, hun torpedovormige lijven en relatief kleine vleugels.
Wij waren begin juli op de Farne eilanden om met name deze vogels te zien. Deze eilanden zijn onbewoond en liggen enkele kilometers uit de kust van noordwest Engeland, ongeveer 15 kilometer van de grens met Schotland. Je bezoekt de eilanden met een bootje dat vertrekt uit het kleine plaatsje Seahouses. Eerder heb ik al een tip geplaatst van onze hele leuke accommodatie daar.
Op het land zijn de papegaaiduikers onbeholpen. Ze waggelen als eenden. Ter zee blijken het ontzettend goede vissers, die elke keer met hun snavel vol vis naar hun jongen aan land terug vliegen. Ook dat vliegen gaat veel sneller dan je zou verwachten. Ze halen namelijk wel 80 kilometer per uur. Gelukkig had ik een goede telelens, maar zoals je zult begrijpen mag een verrekijker ook niet ontbreken in je uitrusting.