Engeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Goede vangst

Engeland,
Groot-Brittannië


Deze foto is genomen op één van de Farne eilanden, namelijk Staple Island. Dit eiland kan alleen in de morgen bezocht worden en dan moet het weer ook nog een beetje meewerken. Je gaat met een redelijk kleine (open) boot naar het eiland. Om veilig te landen moet de deining niet te hoog zijn.

Op Staple Island zijn helemaal geen faciliteiten, zelfs geen toilet. Wel zijn er heel veel vogels en de papegaaiduikers zijn de topattractie. Wij waren er toen ze jongen hadden en de volwassen vogels steeds aan kwamen vliegen met visjes voor de jongen. De jongen krijg je overigens niet te zien, want die zitten in een hol. De papegaaiduikers gaan zo snel mogelijk het hol in om de jongen te voeren. Er liggen of beter gezegd vliegen namelijk steeds meeuwen op de loer die proberen de visjes af te pakken.

De vogel op de foto landde echter vlak bij ons en niet bij een hol. Hij bleef mooi ziten en toonde zijn vangst Wonderlijke beesten zijn het toch en nog wonderlijker hoeveel van die visjes ze tegelijkertijd in hun snavel kunnen hebben.