Groot-Brittannië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Lord verkoopt leven op eBay

Gepubliceerd: 09 aug 2008
0

In navolging van de Australiër Ian Usher, zet de Britse miljonair David Piper ook zijn hele leven te koop op internet. Diegene die het hoogste bod uitbrengt, krijgt onder andere zijn titel 'Lord of the Manor of Warleigh.'

Hotelmagnaat Piper wil zijn landgoed in het westen van Engeland verkopen zodat hij kan verhuizen naar Londen om dichter bij zijn kinderen te kunnen zijn. In de advertentie staat dat een gevorderde vorm van prostaatkanker bij de miljonair is geconstateerd.

Je eigen titel
Lijkt het je wel wat om op een soort permanente vakantie te gaan? Piper wil zijn gehele landgoed (zonder de manor - die is al verkocht) ter waarde van 1,3 miljoen euro verkopen. Maar dat is niet het enige. De hoogste bieder krijgt als bonus nog twee hotels, twee Bentleys en een collectie schilderijen. De kers op de slagroom van dit alles is de titel 'Lord of the Manor of Warleigh.'

Pretpakket van vijf miljoen
De rijkaard hoopt dat het pretpakket voor een prijs van rond de vijf miljoen euro over de toonbank gaat. Dat is flink lager dan het oorspronkelijke bedrag van 7,6 miljoen, dat Piper neertelde voor zijn bezittingen. Zes jaar geleden haalde hij ook de kranten door te adverteren voor een 'Lady of the Manor.'

Vele biedingen
De advertentie van Piper volgt het voorbeeld van Ian Usher die eerder dit jaar zijn leven veilde op eBay. Hij haalde uiteindelijk veel minder op dan gehoopt. De advertentie van Piper zal ietsje meer opbrengen. Inmiddels zijn al meer dan honderd biedingen gedaan en staat de teller op dit moment rond de vier miljoen euro. Ben jij klaar voor een nieuw leven? Klik hier om een bod uit te brengen. Doe het wel snel, de veiling sluit namelijk op 11 augustus!
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Groot-Brittannië artikelen
Reisnieuws
Tegenvallers! 's Werelds saaiste toeristische trekpleisters

07 feb 2017, Je kent het wel. Je gaat voor het eerst naar een stad of land en stelt je héél veel voor van een bepaalde bezienswaardigheid. Ten onrechte, want in werkelijkheid stelt het niets voor. Dit zijn onze tegenvallers. Wat zijn de jouwe?

1
Foto-album
Buitenaards! Beroemde reisspots vanuit de ruimte

15 dec 2016, Als iemand kijk heeft op de wereld is het ruimtevaartorganisatie NASA wel, getuige deze prachtige, buitenaardse plaatjes. Sommige hebben wel wat weg van een abstract schilderij, vind je niet?

0
Reisnieuws
In beeld: Landen die je in één dag bezoekt

08 dec 2016, Sommige landen zijn zó klein dat je met een korte autorit zo het hele gebied door kan rijden. Ondanks de geringe oppervlakte zijn deze landen en staatjes nog steeds het bezoeken waard. De redactie zet voor jou tien ieniemienie plekjes op de kaart.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.