Dit zijn de raarste bijgeloven ter wereld image
Japio

Dit zijn de raarste bijgeloven ter wereld

Loop nooit onder een ladder door, vermijd zwarte katten en pas op dat je geen spiegel breekt. Het zijn allemaal bijgeloven die voor ongeluk zouden kunnen zorgen, die wij heel vanzelfsprekend vinden. Op andere plekken in de wereld zijn ze wat minder voor de hand liggend.



Geluksogen in Turkije. (Foto: Columbus Reisreporter konne000)



Ongeluk



Op veel plekken van Turkije tot India denkt men dat ’s nachts je nagels knippen voor ongeluk zorgt. Er zitten verschillende theorieën achter deze regel, waarvan een is dat je geesten aan zal trekken doordat je kleine deeltjes van je ziel afknipt. Dit schijnt overigens in veel landen een bijgeloof te zijn, dus je bent gewaarschuwd.



Ben je tijdens een zonsverduistering in India? Blijf binnen! De zonnestralen zouden tijdens een verduistering giftig worden. Nog een bijgeloof dat met het weer te maken heeft, komt uit de Filipijnen. Daar moet je tijdens een onweerstorm geen rood dragen. Het verhaal gaat dat deze kleur bliksem aantrekt.



Zeg in Cuba nooit dat je een laatste drankje neemt, men gelooft dat dit dan echt je laatste drankje zal zijn en je binnenkort zal sterven.



Onweer? Trek niets roods aan! (Foto: Columbus Reisreporter Kheijlaerts)



Geluk



Ben je op een of andere manier toch in aanraking gekomen met ongeluk, dan kan dat volgens de Bolivianen teruggedraaid worden met behulp van een ei. Wrijf deze over je lichaam en breek het vervolgens in een glas met water. Als je dit glas met water vervolgens onder je bed zet, zal het ongeluk zo verdwijnen. 



Scherven brengen geluk, dat gaat op in Japan. Wanneer je daar per ongeluk een glazen fles breekt, brengt dit geluk. Overigens, breek je expres een fles, dan ben je gewoon heel dom, volgens de Japanners.



Hoor je iemand ‘rabbit rabbit’ of ‘white rabbit’ mompelen op de eerste dag van de maand, dan komt diegene hoogstwaarschijnlijk uit de VS of Groot-Brittannië. Als je dat doet vraag je namelijk om een voorspoedige maand.