Illegale poolparties via Google Earth image
Jan-Petra

Illegale poolparties via Google Earth

In Groot-Brittannië is een nieuwe hype ontstaan: 'dipping.' Britse tieners zoeken via Google Earth de mooiste privé zwembaden uit, om daar vervolgens met een hele groep vrienden onaangekondigd een feestje te bouwen.

Groepen jongeren speuren op Google Earth naar de mooiste zwembaden in de achtertuinen van vreemden. Als een zwembad is geselecteerd, worden via sites als Facebook verdere details en instructies gegeven voor de poolparty. Genodigden worden geadviseerd om zich feestelijk te kleden en op de fiets te komen om zodoende snel weg te kunnen glippen in geval van nood.

Trend
De politie spreekt van een trend. Er zijn al meerdere telefoontjes geweest van mensen die in het holst van de nacht wakker zijn geschud door het feestgedruis in hun zwembad. Anderen vinden bij thuiskomst van het werk een zwembad vol met lege bierblikjes.

Waakzaam
Vooral bij mooi weer en nu in de vakantieperiode krijgt de politie steeds meer telefoontjes binnen van zwembadeigenaren. De agenten adviseren zwembadeigenaren om extra op hun hoede te zijn voor de feestbeesten.