Schatteneiland Jersey image
Stijntehennepe

Schatteneiland Jersey

Het Britse Kanaaleiland Jersey is sinds kort een verzamelplaats van historische bouwwerken als slaapplek. Zo kun je wakker worden in een art-decoboot, een fort, een radiotoren of als je durft een oud kasteel. Historische monumenten in overvloed, vier ervan zijn al gerestaureerd en omgetoverd tot gastenverblijf, waar je wel zelf je maaltijd moet bereiden.

De MP2 Radio Tower is een uitkijktoren die als Duitse uitkijkpost fungeerde in de Tweede Wereldoorlog. Nu is het speciaal voor zijn gasten hypermodern ingericht en het uitzicht vanuit de lichtkamer schijnt fenomenaal te zijn. Het oude kasteel, Elizabeth Castle, is afgesloten bij hoogtij van de rest van de wereld. Op dat moment ben je alleen bereikbaar met een ‘puddle duck’, een knalgeel amfibievoertuig dat zowel over het strand als de golven hobbelt.

Een klein eilandje tegen de kust van Frankrijk met allerlei historische schatten waar jij de nacht mag doorbrengen. Geplaatst tussen baaien en spannende kronkelweggetjes liggen deze oorden rustig te wachten. De art-decoboot is zeer geschikt voor mensen met kinderen. Hoewel je overal voor je eigen voedsel moet zorgen, zitten er genoeg barretjes en restaurantjes in de buurt waar je kan eten.