Groot-Brittannië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Eigen munteenheid voor ruimtereizen

Gepubliceerd: 05 okt 2007
0

Het vervolg op ruimtehotels: In samenwerking met het National Space Centre hebben Britse wetenschappers een nieuwe munteenheid ontwikkeld voor betalingen in de ruimte.

Het National Space Centre, opgezet door ruimtedeskundigen van de universiteit in Leicester, verwacht dat ruimtereizen op termijn enorm toe gaan nemen. Daarom ontwikkelde de organisatie, in samenwerking met Britse wetenschappers, een speciale munteenheid voor gebruik in de ruimte: de Quid. De vorm van de Quid – tevens slang voor de Britse Pond – is aangepast. De munt heeft geen scherpe randjes, wat veiliger is als de muntjes in gewichtsloze ruimtes rond gaan vliegen. De ontwikkelaars gebruikten het materiaal Teflon, een plasticsoort dat grote hitte kan verdragen en dat niet alleen voor ruimtepakken en –kabels wordt gebruikt, maar dat ook als antiaanbaklaag op pannen fungeert.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Groot-Brittannië artikelen
Reisnieuws
Tegenvallers! 's Werelds saaiste toeristische trekpleisters

07 feb 2017, Je kent het wel. Je gaat voor het eerst naar een stad of land en stelt je héél veel voor van een bepaalde bezienswaardigheid. Ten onrechte, want in werkelijkheid stelt het niets voor. Dit zijn onze tegenvallers. Wat zijn de jouwe?

1
Foto-album
Buitenaards! Beroemde reisspots vanuit de ruimte

15 dec 2016, Als iemand kijk heeft op de wereld is het ruimtevaartorganisatie NASA wel, getuige deze prachtige, buitenaardse plaatjes. Sommige hebben wel wat weg van een abstract schilderij, vind je niet?

0
Reisnieuws
In beeld: Landen die je in één dag bezoekt

08 dec 2016, Sommige landen zijn zó klein dat je met een korte autorit zo het hele gebied door kan rijden. Ondanks de geringe oppervlakte zijn deze landen en staatjes nog steeds het bezoeken waard. De redactie zet voor jou tien ieniemienie plekjes op de kaart.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.