Groot-Brittannië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Ryanair voert staanplaatsen in

Gepubliceerd: 06 jul 2010
8

In 2009 werd er al over gesproken: staand vliegen. Het leek toen nog een irrealistisch plan, maar Ryanair maakt nu concrete plannen om het binnen een paar jaar door te voeren.

Luchtvaarmaatschappij Ryanair zal binnenkort naast de gewone zitplaatsen ook staanplaatsen aanbieden. Dit stelde topman Michael O'Leary. Hij beweert dat passagiers wel willen staan in ruil voor een nog goedkoper ticket. Volgens het Ierse bedrijf zijn staanvluchten milieuvriendelijker. De hoge stoelen waartegen de passagiers aanleunen zijn namelijk lichter dan normale vliegtuigstoelen. Dit zorgt ervoor dat er minder brandstof wordt verbruikt.

Betalen voor een plasje

Naast de staanplaatsen wil de luchtvaartmaatschappij ook haar passagiers laten betalen voor een toiletbezoek. Hiermee wil de prijsvechter passagiers aanmoedigen om voor de vlucht nog even naar de WC te gaan.

Meer interesse

Niet alleen Ryanair ziet brood in de sta-vluchten. De luchtvaartmaatschappij Tiger Airways uit Singapore en het Chinese Spring Airline zien 'staand vliegen' ook wel zitten. De passagierscapaciteit kan namelijk op deze manier aanzienlijk worden vergroot: er kunnen veertig tot vijftig extra passagiers meevliegen.

Wanneer?

Volgend jaar zullen de sta-vluchten worden getest. Zij zullen tegelijk met het betaald toiletbezoek worden ingevoerd.
Columbus is benieuwd of jij bereid bent te staan en te betalen voor het toilet in ruil voor een goedkope vlucht? Laat het ons hieronder weten!Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Groot-Brittannië artikelen
Reisnieuws
Tegenvallers! 's Werelds saaiste toeristische trekpleisters

07 feb 2017, Je kent het wel. Je gaat voor het eerst naar een stad of land en stelt je héél veel voor van een bepaalde bezienswaardigheid. Ten onrechte, want in werkelijkheid stelt het niets voor. Dit zijn onze tegenvallers. Wat zijn de jouwe?

1
Foto-album
Buitenaards! Beroemde reisspots vanuit de ruimte

15 dec 2016, Als iemand kijk heeft op de wereld is het ruimtevaartorganisatie NASA wel, getuige deze prachtige, buitenaardse plaatjes. Sommige hebben wel wat weg van een abstract schilderij, vind je niet?

0
Reisnieuws
In beeld: Landen die je in één dag bezoekt

08 dec 2016, Sommige landen zijn zó klein dat je met een korte autorit zo het hele gebied door kan rijden. Ondanks de geringe oppervlakte zijn deze landen en staatjes nog steeds het bezoeken waard. De redactie zet voor jou tien ieniemienie plekjes op de kaart.

1

Reacties van bezoekers Reageer

HenriBrands

Door: HenriBrands • Geplaatst op

Afgelopen maand voor het eerst met Ryanair gevlogen: retourtje Andalucía.
Was al niet echt gecharmeerd van de gang van zaken bij R.
Als dit doorzet was dit dus inderdaad de eerste en de laatste keer....
Waar ik mij aan ergerde?
Bijvoorbeeld bijna € 5 betalen voor een blikje bier.
Dat er verdiend moet worden begrijp ik, maar eten en drinken worden geserveerd tegen woekerprijzen!
Extra betalen om "als eerste" een plekje in het vliegtuig te mogen uitzoeken: wanneer 20 mensen extra betalen valt er niet veel meer te zoeken bij de nooduitgangen....
Alles gaat er super zakelijk aan toe en e.e.a. komt zéér onsympathiek over. Je wordt als vee de kist in gejast!
Snel, snel, snel: zoek een plaats want we moeten starten!
Dan toch liever een andere maatschappij die iets duurder is.

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Het lijkt me echt niet comfortabel. Bovendien moet iedereen toch zitten, als je gaat landen?
Die rookloze sigaret, daar zou ik geen geld aan besteden. Ryan Air spaart op die manier geld uit en iedereen kan gewoon zitten.

peterterwindt

Door: peterterwindt • Geplaatst op

Ik verwacht eerder dat Ryanair een toeslag gaat berekenen voor een zitplaats. Dus adverteren met scherpe prijzen op basis van een staanplaats en extra laten betalen voor een zitplaats. Het wordt dus nog ondoorzichtiger!

SG1

Door: SG1 • Geplaatst op

Als mensen willen staan moeten ze dat vooral doen zolang het maar wel veilig is. Het gaat hier om relatief korte vluchten, dus waarom niet. Op de tekening zien de stoelen er niet echt onconfortabel uit en ik wil dat tzt dan ook best een keer proberen. Ik vraag me wel af hoe goedkoop een ticket dan zal zijn. Nu vlieg je idd soms voor 1 euro all-in op en neer. Goedkoper kan toch niet of gaan ze geld bijgeven als je boekt? ;-)

maartenpieter1998

Door: maartenpieter1998 • Geplaatst op

Is het wel veilig genoeg?

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.