Groot-Brittannië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Ryanair voert staanplaatsen in

Gepubliceerd: 06 jul 2010
8

In 2009 werd er al over gesproken: staand vliegen. Het leek toen nog een irrealistisch plan, maar Ryanair maakt nu concrete plannen om het binnen een paar jaar door te voeren.

Luchtvaarmaatschappij Ryanair zal binnenkort naast de gewone zitplaatsen ook staanplaatsen aanbieden. Dit stelde topman Michael O'Leary. Hij beweert dat passagiers wel willen staan in ruil voor een nog goedkoper ticket. Volgens het Ierse bedrijf zijn staanvluchten milieuvriendelijker. De hoge stoelen waartegen de passagiers aanleunen zijn namelijk lichter dan normale vliegtuigstoelen. Dit zorgt ervoor dat er minder brandstof wordt verbruikt.

Betalen voor een plasje

Naast de staanplaatsen wil de luchtvaartmaatschappij ook haar passagiers laten betalen voor een toiletbezoek. Hiermee wil de prijsvechter passagiers aanmoedigen om voor de vlucht nog even naar de WC te gaan.

Meer interesse

Niet alleen Ryanair ziet brood in de sta-vluchten. De luchtvaartmaatschappij Tiger Airways uit Singapore en het Chinese Spring Airline zien 'staand vliegen' ook wel zitten. De passagierscapaciteit kan namelijk op deze manier aanzienlijk worden vergroot: er kunnen veertig tot vijftig extra passagiers meevliegen.

Wanneer?

Volgend jaar zullen de sta-vluchten worden getest. Zij zullen tegelijk met het betaald toiletbezoek worden ingevoerd.
Columbus is benieuwd of jij bereid bent te staan en te betalen voor het toilet in ruil voor een goedkope vlucht? Laat het ons hieronder weten!Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Groot-Brittannië artikelen
Goedkoop reizen
Door: Noor Dekker
Opgelet: Dit zijn de duurste steden ter wereld

03 okt 2016, Dacht je dat het leven in Nederland al best prijzig was? Dan heb je het mis! Elk jaar maakt de Economist Intelligence Unit een lijstje van de duurste steden om te wonen. Daarbij kijken ze onder andere naar voedselkosten en huurprijzen, maar ook na...

0
Promotie
Maak kennis met Schotland

26 sep 2016, Schotland is een uniek land. Het heeft haar eigen cultuur, natuur en gastvrije mensen. Een land wat op je bucketlist moet staan. Om kennis te maken met Schotland is deze reis perfect. Je verblijft in het Winnock Hotel in Drymen, het perfecte uitga...

0
Promotie
Edinburgh: een must-do voor elke stedenliefhebber

19 sep 2016, Hoe beschrijf je Edinburgh? Dat is een lastige opgave. Deze stad heeft namelijk zoveel te bieden dat we eigenlijk niet weten waar we moeten beginnen. Toch doen we een poging! Edinburgh is een sfeervolle, historische, culturele maar zeker ook hippe...

0

Reacties van bezoekers Reageer

HenriBrands

Door: HenriBrands • Geplaatst op

Afgelopen maand voor het eerst met Ryanair gevlogen: retourtje Andalucía.
Was al niet echt gecharmeerd van de gang van zaken bij R.
Als dit doorzet was dit dus inderdaad de eerste en de laatste keer....
Waar ik mij aan ergerde?
Bijvoorbeeld bijna € 5 betalen voor een blikje bier.
Dat er verdiend moet worden begrijp ik, maar eten en drinken worden geserveerd tegen woekerprijzen!
Extra betalen om "als eerste" een plekje in het vliegtuig te mogen uitzoeken: wanneer 20 mensen extra betalen valt er niet veel meer te zoeken bij de nooduitgangen....
Alles gaat er super zakelijk aan toe en e.e.a. komt zéér onsympathiek over. Je wordt als vee de kist in gejast!
Snel, snel, snel: zoek een plaats want we moeten starten!
Dan toch liever een andere maatschappij die iets duurder is.

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Het lijkt me echt niet comfortabel. Bovendien moet iedereen toch zitten, als je gaat landen?
Die rookloze sigaret, daar zou ik geen geld aan besteden. Ryan Air spaart op die manier geld uit en iedereen kan gewoon zitten.

peterterwindt

Door: peterterwindt • Geplaatst op

Ik verwacht eerder dat Ryanair een toeslag gaat berekenen voor een zitplaats. Dus adverteren met scherpe prijzen op basis van een staanplaats en extra laten betalen voor een zitplaats. Het wordt dus nog ondoorzichtiger!

SG1

Door: SG1 • Geplaatst op

Als mensen willen staan moeten ze dat vooral doen zolang het maar wel veilig is. Het gaat hier om relatief korte vluchten, dus waarom niet. Op de tekening zien de stoelen er niet echt onconfortabel uit en ik wil dat tzt dan ook best een keer proberen. Ik vraag me wel af hoe goedkoop een ticket dan zal zijn. Nu vlieg je idd soms voor 1 euro all-in op en neer. Goedkoper kan toch niet of gaan ze geld bijgeven als je boekt? ;-)

maartenpieter1998

Door: maartenpieter1998 • Geplaatst op

Is het wel veilig genoeg?

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.