Concorde werkt aan comeback image
Pinkdisguise

Concorde werkt aan comeback

Hoewel er de laatste tijd een behoorlijk aantal vliegtuigen uit de lucht zijn komen vallen, lijkt het de makers van Concorde een goed idee om hun legendarische toestel weer terug in actie te brengen.

De Concorde wordt op dit moment hevig onderworpen aan allerlei testen, waaruit moet blijken of het toestel weer in gebruik kan worden genomen. De makers van de Concorde zetten alles op alles en hebben 22 miljoen dollar (ongeveer 18 miljoen euro) beschikbaar gemaakt om het toestel te kunnen lanceren in 2012. Hun grote droom is om het toestel te zien schitteren tijdens de openingsceremonie van de London Olympics. Tot zover zijn de eerste resultaten van de inspectie positief.

Crash van Concorde

Op 25 juli 2000 vond de laatste en fatale vlucht plaats van een Concorde toestel. Het Air France toestel 4590 crashte toen net buiten Charles De Gaulle, waardoor 113 mensen omkwamen. De oorzaak was een kapotte brandstoftank boven het landingsgestel, wat terug te leiden was naar een stukje titaniumschroot wat een band deed ontploffen.


Schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief en krijg iedere week het beste reisnieuws gratis in je mailbox.
Volg Columbus Magazine ook via Twitter, Facebook en Hyves.