Krijtrotsen Dover te koop image
Smckle

Krijtrotsen Dover te koop

In krijtrotsen handelen om staatschuld af te bouwen? Ja, je hoort het goed. De Britse premier Gordon Brown overdenkt om de haven van Dover te verkopen en daarmee ook de befaamde krijtrotsen.

De schatkist van de Britten moet namelijk nodig gevuld worden. Het land heeft momenteel een staatsschuld van ruim 947 miljoen euro. Dover zou als drukste ferryhaven van Europa 400 miljoen euro moeten opleveren.

Frankrijk

Het lijkt er op dat Frankrijk de touwtjes in handen neemt. Het voorstel van de Engelse regering om het aan de historische concurrent te verkopen, brengt heel wat ophef te weeg.

Trots

Charles Elphicke, toekomstig volksvertegenwoordiger voor Dover: ' Het is duidelijk dat Gordon Brown geen benul heeft van de geschiedenis van ons land, noch van de trots van onze stad. De mensen van Dover hebben een heldere boodschap voor de premier: 'houd je handen van onze haven af, houd je handen van de Engelse grens af.' '

Uitbreiding

Volgens Bob Goldfield, CEO van de haven van Dover is er echter behoefte aan privatisering. 'De tijd is gekomen om ons te ontdoen van de hindernissen, die ons weerhouden om te investeren. Door de privatisering komt er geld vrij om de haven uit te breiden, waardoor ook minder mensen ontslagen hoeven te worden.'

Aflossing

Het plan om Dover te verkopen maakt deel uit van een groter privatiseringsplan, waarbij verschillende publieke erfgoederen verkocht worden.


Foto door: Shireentol.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.