Groot-Brittannië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Ambassade bizarre vraagbaak

Gepubliceerd: 13 aug 2009
0

'Kunnen jullie een taxi regelen?' of 'Kunnen jullie mijn creditcardrekening betalen?': de Britse ambassade krijgt de meest bizarre vragen te horen. En ze zijn het zat.

Groot-Brittannië heeft 261 ambassadeposten wereldwijd, die worden bestookt met vragen die niets met hun van doen hebben. Het is een belemmering in het serieuze werk en daarom maken ze nu eens en voor altijd duidelijk: 'Als je een serieus probleem hebt – je hebt een ongeluk gehad, bent overvallen of bent je paspoort verloren – dan zijn wij er om je te helpen. Ben je je zonnebril verloren of kun je een rekening niet betalen? Los het dan zelf op!'

Hoe wordt het weer?

De ambassadeurs worden dagelijks lastig gevallen door Britten die denken dat ze in alle raad en daad bij kunnen staan. Zo werd er gevraagd of er niets gedaan kon worden aan de wisselkoers en wie het zwembad mocht gebruiken. Er werd telefonisch geïnformeerd naar de weervoorspellingen voor de komende dagen en een wanhopige moeder vroeg om advies hoe ze haar brutale zoon onder de duim kon krijgen.

Help mijn zoon, hij voelt zich niet lekker

Maar het kan nog bizarder. Een vakantieganger in Italië belde de lokale ambassade om te vragen waar hij een specifiek merk schoenen kon kopen. In Florida richtte een Britse moeder zich tot haar landgenoten om te vragen of ze haar zoon konden helpen zijn koffer in te pakken en hem een lift naar het vliegveld konden geven, want 'hij voelde zich niet zo lekker'. En zou jij het consulaat bellen als je creditcard zijn limiet bereikt blijkt te hebben, om te vragen of zij je rekening voor je willen betalen?

Mijn borstvergroting is mislukt

Maar ook een telefoontje naar het consulaat om te vragen hoeveel suiker versus fruit je moet gebruiken om jam te maken, was blijkbaar iemand niet te gek. Het toppunt was de vraag van een vrouw die net haar borsten had laten vergroten: 'Ik ben ontevreden met het resultaat. Kunnen jullie helpen?'

Of de Nederlanders de ambassade ook gebruiken als vraagbaak voor wissewasjes, is onbekend.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Groot-Brittannië artikelen
Reisnieuws
Tegenvallers! 's Werelds saaiste toeristische trekpleisters

07 feb 2017, Je kent het wel. Je gaat voor het eerst naar een stad of land en stelt je héél veel voor van een bepaalde bezienswaardigheid. Ten onrechte, want in werkelijkheid stelt het niets voor. Dit zijn onze tegenvallers. Wat zijn de jouwe?

1
Foto-album
Buitenaards! Beroemde reisspots vanuit de ruimte

15 dec 2016, Als iemand kijk heeft op de wereld is het ruimtevaartorganisatie NASA wel, getuige deze prachtige, buitenaardse plaatjes. Sommige hebben wel wat weg van een abstract schilderij, vind je niet?

0
Reisnieuws
In beeld: Landen die je in één dag bezoekt

08 dec 2016, Sommige landen zijn zó klein dat je met een korte autorit zo het hele gebied door kan rijden. Ondanks de geringe oppervlakte zijn deze landen en staatjes nog steeds het bezoeken waard. De redactie zet voor jou tien ieniemienie plekjes op de kaart.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.