Dronken piloot wordt betrapt image
PatrickF

Dronken piloot wordt betrapt

De 62-jarige piloot Michael Harr had iets te veel gedronken tijdens het kerstfeestje. Hij dacht echter dat hij de vlucht van Heathrow naar Bombay – een vlucht van ruim negen uur met aan boord 300 passagiers – nog wel kon maken.

Gezellig kerstfeestje
Michael was de avond tevoren wat gaan drinken met een paar van zijn collega’s. De veiligheidsbewaking van Heathrow tipte de luchthavenpolitie omdat ze een sterke dranklucht bij hem roken. De voormalige marinier werd meegenomen naar het bureau voor verhoor en bloedonderzoek. Daaruit bleek dat hij te veel had gedronken. Op een paar jaar verwijderd van zijn pensioen heeft hij alles verpest en is hij zijn baan sowieso kwijt.

Heathrow schandalen
Al eerder werd Heathrow geplaagd door schandalen. Vorig jaar werd er ook al een piloot ontslagen omdat hij te veel had gedronken.

Piloten en alcohol
Als piloot geldt een alcoholpromillage van 0,2 – ofwel 1 glas bier. Daarboven mag je niet vliegen en krijg je een boete. Bij 0,6 promille raakt een piloot – en Michael dus waarschijnlijk ook – zijn brevet kwijt. Ter vergelijking, een automobilist mag tot 0,5 promille nog achter het stuur zitten.

De passagiers moesten wachten op een nieuwe piloot. Ze liepen daardoor maar een kleine vertraging van tien minuten op.