Groot-Brittannië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Dronken piloot wordt betrapt

Gepubliceerd: 23 dec 2008
0

De 62-jarige piloot Michael Harr had iets te veel gedronken tijdens het kerstfeestje. Hij dacht echter dat hij de vlucht van Heathrow naar Bombay – een vlucht van ruim negen uur met aan boord 300 passagiers – nog wel kon maken.

Gezellig kerstfeestje
Michael was de avond tevoren wat gaan drinken met een paar van zijn collega’s. De veiligheidsbewaking van Heathrow tipte de luchthavenpolitie omdat ze een sterke dranklucht bij hem roken. De voormalige marinier werd meegenomen naar het bureau voor verhoor en bloedonderzoek. Daaruit bleek dat hij te veel had gedronken. Op een paar jaar verwijderd van zijn pensioen heeft hij alles verpest en is hij zijn baan sowieso kwijt.

Heathrow schandalen
Al eerder werd Heathrow geplaagd door schandalen. Vorig jaar werd er ook al een piloot ontslagen omdat hij te veel had gedronken.

Piloten en alcohol
Als piloot geldt een alcoholpromillage van 0,2 – ofwel 1 glas bier. Daarboven mag je niet vliegen en krijg je een boete. Bij 0,6 promille raakt een piloot – en Michael dus waarschijnlijk ook – zijn brevet kwijt. Ter vergelijking, een automobilist mag tot 0,5 promille nog achter het stuur zitten.

De passagiers moesten wachten op een nieuwe piloot. Ze liepen daardoor maar een kleine vertraging van tien minuten op.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Groot-Brittannië artikelen
Reisnieuws
Tegenvallers! 's Werelds saaiste toeristische trekpleisters

07 feb 2017, Je kent het wel. Je gaat voor het eerst naar een stad of land en stelt je héél veel voor van een bepaalde bezienswaardigheid. Ten onrechte, want in werkelijkheid stelt het niets voor. Dit zijn onze tegenvallers. Wat zijn de jouwe?

1
Foto-album
Buitenaards! Beroemde reisspots vanuit de ruimte

15 dec 2016, Als iemand kijk heeft op de wereld is het ruimtevaartorganisatie NASA wel, getuige deze prachtige, buitenaardse plaatjes. Sommige hebben wel wat weg van een abstract schilderij, vind je niet?

0
Reisnieuws
In beeld: Landen die je in één dag bezoekt

08 dec 2016, Sommige landen zijn zó klein dat je met een korte autorit zo het hele gebied door kan rijden. Ondanks de geringe oppervlakte zijn deze landen en staatjes nog steeds het bezoeken waard. De redactie zet voor jou tien ieniemienie plekjes op de kaart.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.