Zakynthos

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zakynthos image

Met de scooter naar Keri en Limniou Keri

Zakynthos
Griekenland
EvelineVanPutten

Met de scooter naar Keri en Limniou Keri

We zijn vanmorgen bijtijds opgestaan, omdat we onze auto vóór 9 uur terug moesten brengen bij Budget. Ons plan was eerst auto wegbrengen, daarna terug naar het hotel voor het ontbijt. Toen we om kwart over 8 aan kwamen bij Budget, was er niemand te bekennen. We zijn de hele barstreet (die om deze tijd wel uitgestorven is...) heen en weer gelopen en er was nog steeds geen leven. We besloten om in het tentje naar Budget een lekker English Breakfast te genieten. Om exact 9 uur (een uur later dan de officiële openingstijd, dat zal wel Grieks zijn) kwam er inderdaad een mannetje hebt hek openen. Zo, auto ingeleverd. Wat nu? Laten we maar scooters gaan huren.

Met onze scooters zijn we eerst naar Lithákia gereden, waar we bij Aresteon eerst een rondleiding hebben gekregen in olijfoliefabriek. Daarna mochten we uiteraard ook proeven. Allemaal verschillende olijfolieën, extra vierge en cold cooled enzo. Hmm, lekker! Als souvenirtje voor thuis hebben we nog een variant met knoflook meegenomen. We hebben onze weg vervolgd door de bergen van Skopós. Nadat we door het dorpje Kerí zijn gereden, zijn we verder gereden naar Kaap Kerí. Daar staat de vuurtoren en heb je een adembenemend uitzicht op de zee vanaf een rotsklif van meer dan 100 meter hoog. Wow!! Na een lekker sapje zijn we een stukje teruggereden en zochten we een tussendoorweggetje naar het strand. Het eerste weggetje was... doodlopend. De tweede was... wederom doodlopend. De derde eindigde in een grindbak en de vierde was... gesloten door een hek cq doodlopend. Oke, dan maar terug naar de hoofdweg! Niet veel later kwamen we aan in Límni Kerioú, waar we lekker op het strand zijn gaan liggen.

Ons plan was om naar het hotel terug te gaan en een tochtje te maken met de Yellow Submarine. Inderdaad, een onderzeeër om schildpadden te spotten. Toen we bij het hotel gingen navragen waar dit precies was, bleek deze al twee jaar faillliet te zijn. Echt zo'n Grieks drama haha. Ook kregen we te horen dat we een nieuwe kamer hadden. Huh? Dit zouden we toch pas de laatste dag krijgen? De eigenaar van het hotel had alvast al onze spullen verplaatst. Dat was wel een beetje gek ja. Maar goed, onze nieuwe kamer is aanzienlijk groter, heeft een luxere inrichting, maar helaas wel minder mooi uitzicht. We zien nog steeds de zee (vanaf ons balkon, geen zonneterras meer dus), maar ook nog een hoop andere hotels. Maar ach, het is maar voor de laatste twee dagen, dus dat komt ook wel goed!

Als alternatief voor de submarine liepen we naar Agios Sostis om daar een bootje te zoeken. Alleen... de boot was net weg. Uiteindelijk hadden we een betere deal. Onze eigen kapitein op onze privé boot om schildpadden te spotten. En jaaaa, we hebben ze gezien! Echt super vet! Daarna zijn we naar het "turtle island" Marathonisi gevaren. Hier hebben we lekker gesnorkeld en daarna lekker in de zon gelegen. Heerlijk! 's Avonds hebben we weer onze scooters gepakt en zijn we naar Kalamaki gereden. Hier had Gerben namelijk een Mexicaans restaurant gezien. En dus had Eveline weinig keus... Overigens werden we daar ontzettend aardig ontvangen. Elk personeelslid heeft ons van harte welkom geheten. Vervolgens werd na of vóór elke zin het woord "lovely" toegevoegd.. Lovely couple, lovely night, lovely choice... Ook kregen we van het huis een soort van voorgerecht. En van het huis een drankje. We mochten kiezen uit Baileys, ouzo, pina colada, sex on the beach, [...], koffie, koffie met Baileys, koffie met Tia Maria en ga zo maar door! Toen we om de rekening vroegen werd ons weer een drankje van het huis aangeboden. Nee, nu is het echt genoeg. Dachten we. Want bij het ontvangen van de rekening kregen we toch nog een glaasje Schnapps. Wel lekker :-)

Foto's

b6916.jpg
b6916.jpg
EvelineVanPutten
5696a.jpg
5696a.jpg
EvelineVanPutten
5696a.jpg
5696a.jpg
EvelineVanPutten