Zakynthos

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zakynthos image

Van Skinári langs de kust naar het oosten

Zakynthos
Griekenland
EvelineVanPutten

Van Skinári langs de kust naar het oosten

Na een lekker ontbijt, zijn we vandaag weer in de auto gesprongen. Deze keer op weg naar het noorden, om vandaag de gehele oostkust mee te pakken. Via Zakynthos-stad kwamen we op een mooie route naar het noorden. De bergweggetjes kregen steeds meer haarspeldbochten, steeds stijlere hellingen en een steeds mooier uitzicht. Wow! Dit was echt weer een fantastische route. Via het dorpje Koríthi kwamen we aan bij Kaap Skinári. Daar hebben we eerst de vuurtoren bekeken en vervolgens doorgereden naar de baai. Daar hebben we een bootje genomen naar de Galázia Spílea (ofwel de Blauwe Grotten). Deze grotten zie je veelvuldig terug op ansichtkaarten. De grotten (of eigenlijk de doorkijk) zijn erg mooi en het water is echt bijzonder blauw! Wow! Dit was super!!

Op aanraden van de kapitein zijn we een klein stukje teruggereden, waar we vervolgens bij de windmolen kwamen (deze staat wederom op vele ansichtkaarten afgebeeld). Daar hebben we de trap naar beneden genomen en kwamen uit bij een prachtige baai met super helder blauw water. Gewapend met onze snorkelspullen en GoPro zijn we daar het water in gegaan. Hier hebben we ontzettend veel vissen gezien in allerlei verschillende kleuren en formaten. Het water was ook heel helder; het zicht was meer dan 10 meter. Na zo'n 15 minuten had Gerben het wel weer gezien en heeft genoten van zijn tatziki. Eveline heeft het zo'n uur volgehouden onder water, want zij bleef maar mooie vissen en zeesterren spotten. Erg gaaf om de onderwaterwereld van zo dichtbij te bekijken.

Vervolgens zijn we langs de kust verder gereden richting het zuiden. Bij een mooi baaitje zijn we gestopt. Waarschijnlijk was dit bij Makrís Gialós.Erg klein, maar super mooi om te zien. Blauw water, rieten parasollen en een stijle rotsformatie ernaast. Helaas was het hier ook super warm, waardoor we snel zijn doorgereden naar een strandje met meer wind. We kwamen uit bij Alikes; een strandje met meer wind. Hier hebben we lekker in de zon gelegen en in het water gefrisbeed. Aan het einde van de dag zijn we doorgereden naar Zakynthos-stad. Hier wilden we een citytrip doen (maar dan in het klein), alleen bleek de kaart niet te kloppen. Dat schiet lekker op. Kerken zijn blijkbaar verplaatst of zien er uit als een woonhuis... De oplossing: lekker gaan eten aan de haven.

Nadat we thuis ons lekker opgefrist hebben, zijn we nog even naar Argassi gereden. Hier zou de World Tour Mini Golfbaan zijn. Volgens onze routeplanner was dit minigolfbaan in Kalamaki. Hier vonden we inderdaad ook een midgetgolfbaan, maar niet de goede. Door naar Argassi. Daar vonden we ook een midgetgolfbaan, maar wederom niet de goede. Niet veel later vonden we de juiste baan. Het zag er mooi uit, maar was niet bijzonder spectaculair. Overigens hebben we ons daar wel 18 holes langs goed vermaakt en kan Gerben zich winnaar van de avond noemen. Na nog een ouzo op het terras in Laganas, is het alweer tijd om richting bed te gaan. Morgen staan er weer leuke dingen op het programma...

Foto's

416dd.jpg
416dd.jpg
EvelineVanPutten
a28e9.jpg
a28e9.jpg
EvelineVanPutten
a28e9.jpg
a28e9.jpg
EvelineVanPutten