Zakynthos

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zakynthos image

Met de ferry naar Olympia op het eiland Peloponnissos

Zakynthos
Griekenland
EvelineVanPutten

Met de ferry naar Olympia op het eiland Peloponnissos

Vandaag hebben we de auto gepakt naar Zakynthos-stad. Met de ferry zijn we naar Killini (op het eiland Peloponnissos) gevaren. Na een uitdagende inparkeermanouvre met schreeuwende Griekse mannen (daar is Eveline dus allergisch voor...) stond onze auto muurvast tussen vele andere auto's. Vervolgens hebben we 90 minuten lang lekker in het zonnetje gezeten. Heerlijk, zo'n boottochtje! In Killini aangekomen begon het navigeren naar Olympia. We hadden van tevoren op de telefoon de route opgezocht. Zoiets als links! rechts! links! rechts! en zo'n 40 minuten later reden we het stadje Olympia in. Althans, dat dachten we. Dit is het nieuwe stadje Olympia, waar wel gesport kan worden, maar wat niets met de Olympische Spelen te maken heeft. Oeps! Hiervoor moesten we naar the Ancient Olympia, wat nog zo'n 40 minuten van ons vandaan was.

Vrolijk reden we verder en kwamen na een ontzettend mooie route door de bergen aan in Olympia. Daar hebben we het archeologisch terrein met allerlei (stukjes) zuilen bezocht. Hoogtepunten van dit terrein zijn onder andere de Zeus Tempel, de sokkel van Nike en het oude stadion waar de spelen gehouden werden. Dit laatste stelt echter bijzonder weinig voor; een grote vlakte met twee stenen strepen die de start- en finishlijn voorstellen. Na een goed uur rondgelopen te hebben tussen alle Griekse grootheden gingen we wat lekkers eten op een terrasje in het dorp nabij. Het was inmiddels al bijna vier uur en we hadden nog sinds het ontbijt niks gegeten. Tijd voor Griekse gyros. We besloten na het eten terug te gaan naar het strand naast de haven. Hier hebben we nog even lekker genoten van de zon, de zee en een goed boek.

Om kwart over negen ging de veerboot terug naar Zakynthos. De rit naar huis zou ongeveer 20 minuten zijn mits we in één keer goed zouden rijden. Gerben had de snelste route gekozen die misschien niet de makkelijkste route was. Zeker toen we op een gegeven moment van de asfaltweg af moesten en in het donker over grindpaadjes de berg op reden, wenste Eveline dat er toch een makkelijkere route moest zijn. Deze moesten we iets later ook wel nemen aangezien een dicht hek ons belemmerde om door te rijden. Dus een deel van de route weer terug en door naar de hoofdweg. Die leidde ons vervolgens weer netjes in een goed kwartier naar ons hotel. Nu lekker douchen!!

Foto's

e0f9d.jpg
e0f9d.jpg
EvelineVanPutten