Zakynthos

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zakynthos image

Langs de westkust en op zoek naar het scheepswrakstrand

Zakynthos
Griekenland
EvelineVanPutten

Langs de westkust en op zoek naar het scheepswrakstrand

Scheepswrakstrand en vele andere avonturen
Na wederom een lekker ontbijtje zijn we naar Budget Cars gelopen om onze huurauto op te halen. In Nederland hadden we deze al uitgezocht: klasse C, zoals een Opel Corsa. Bij het verhuurbedrijf aangekomen kregen we de auto mee: een Skoda Roomster. Wat een saaie papa-bak is dit! Je kunt er gerust met 12 man in en zelfs als je gaat staan kun je je hoofd nog niet een stoten, zo hoog is deze auto. Maar ach, daar zullen we het de komende drie dagen toch mee moeten doen. Voorlopig rijdt de auto nog prima!

Het plan was om vandaag richting het noorden te gaan en langs de westkust weer terug te rijden. Terwijl Eveline achter het stuur zat, navigeerde Gerben en lekker op los. De tweede afslag was alweer verkeerd, maar ongepland kwamen we toch in een mooi deel van Zakynthos uit. We waren ineens in Agalas terecht gekomen, een schattig dorpje midden in de bergen. Na even zoeken hadden we dan toch de "Venetian Wells" gevonden, die is ons Zakynthos-boekje stonden. We vervolgden onze weg naar het noorden, waar we allemaal mooie bezienswaardigheden tegen kwamen. De klokkentoren in Kiliomenos, St Georgiou Krimnon klooster, grotten... Uiteindelijk kwamen we bij Navaccio, één van 's werelds meest gefotografeerde plekken. Boven op een stijle klif kijk je uit naar het scheepswrak strand tussen de rotsen en voorzien van superhelder blauw water.Wow! Echt fantastich mooi! Hier hebben we zeker 100 foto's gemaakt!

Vervolgens zijn we naar het klooster van Moni Anafonitrias gereden en hebben vervolgens lekker geluncht. Daarna zijn we over een bochtige en zeer stijle weg naar Porto Vromi gereden. Hier hebben we de boot gepakt naar het scheepswrakstrand. Het boottochtje was geweldig! Hoge golven, wind door de haren, zonnetje op het hoofd. We voerden langs prachtige rotswanden en grotten over het nog steeds azuurblauwe water. Bij het scheepswrakstrand aangekomen hebben we een verfrissende duik genomen en is Eveline weer op zoek gegaan naar het onderwaterleven. Het resultaat: een paar saaie grijze visjes. We vervolgden onze weg door de stijle bergen en kwamen uit in Kambi. Kambi heeft niet veel te bieden, maar het uitzicht boven op een klif is werkelijk fenominaal! Hier hebben we rustig van ons ijsje genoten en lekker een boekje gelezen. Via een mooi klooster zijn we teruggereden naar Laganas, waar we in het hotel hebben gegeten. Nog even snel het strand op voor een cocktail en toen weer terug naar het hotel. Wat een super dag was dit!

Foto's

9ab0a.jpg
9ab0a.jpg
EvelineVanPutten
5b533.jpg
5b533.jpg
EvelineVanPutten
5b533.jpg
5b533.jpg
EvelineVanPutten