Griekenland

5 daagse trektocht door het Pindosgebergte inclusief Vikoskloof

ruudblok was hier op 2011-09-26 Gepost op: 2011-09-26 4 reacties.
Ik neem jullie mee op een trekking door het Pindosgebergte dit is de centrale bergrug van het Griekse vasteland en strekt zich uit van Mount Grammos aan de noordwestelijke grens van Albanië tot aan de golf van Korinthe. Binnen het gebied bevinden zich de hoogste bergen van Griekenland Gamila (2480 m) en de Astraka (2436 m) in de Noordelijke Pindos en de Lakmos (2295 m) en de Athamanon (2393 m) in de Zuidelijke Pindos. In het Pindosmassief bevinden zich twee nationale parken: het Nationaal Park Vikos-Aoös, dat de rivierdalen van de Aoös en de Vikos omvat, en het Nationaal Park Pindos. Het klimaat is er naar Griekse normen erg ruw: vanaf oktober tot mei zijn de bergtoppen met sneeuw bedekt. Vooral in de noordelijke keten komen nog Europese wolven en bruine beren voor. Bij de opening in 1975 waren er 75 en nu naar schatting 380 bruine beren. In de tijd dat wij er waren had er al 40 dagen niet geregend en kwamen er beren naar het dorp opzoek naar eten en vocht wanneer zij te regelmatig een dorp gaan bezoeken worden ze gedood. Onderweg zagen we dat een kalf aangevallen was door een beer. Start: De tocht begint inde plaats Monodendri waar we eerst het klooster hebben bezocht, daarna daalden we af ij de kloof voor een tocht van ongeveer 20 km die 6 a 7 uur gaat duren. Voor een overnachting klimmen we 200 meter naar de plaats Vikos om de volgende dag weer af te dalen en aan de andere zijde 600 meter te stijgen naar het dorp Mikro Papingo na de luch brengen we een kort bezoek aan de grote broer van het dorp (6 huizen meer) Megalo Papingo. Omdat het gebied dicht tegen de Albanese grens ligt zijn er geen gedetailleerde kaarten aanwezig dat maakt de trip soms moeilijk.
0
4

Foto's bij dit blog

Vikoskloof dichtbij het plaatsje Vikos
halve wegen de kloof
neem voldoende water mee en ga vroeg op pad bij warm weer
een breed deel van de kloof
Alle blogs van ruudblok
 

4 reactie(s) bij "5 daagse trektocht door het Pindosgebergte inclusief Vikoskloof"

 • profile image comment

  Herken het gebied. Heb gehoord dat gedetaillerde kaarten niet mogen, vanwege grensproblemen.

  Door corriedewinter • geplaatst op 2011-09-28 10:35:47
 • profile image comment

  Een boeiende streek lijkt mij zo te lezen en aan je foto's te zien. Toevallig ook een artikel over Zagori in de laatste uitgave van het blad Reizen gelezen!

  Door pensionado • geplaatst op 2011-09-27 19:53:20
 • profile image comment

  Ja, dat klinkt heel gaaf. Ik was te kort in dit gedeelte met hoofddoel Meteora. Voor lezers: zie evt. mijn tip over Zagoria! Gave foto's.

  Door TravelGoom • geplaatst op 2011-09-27 09:22:41
 • profile image comment

  klinkt als een erg interessant gebied! zou er wel meer van willen weten!

  Door kokkeeri • geplaatst op 2011-09-26 21:37:56

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.