Cycladen - overige eilanden Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Griekenland - Total Guide Cycladen

Gepubliceerd: 18 jun 2012
0

Je eigen Griekse crisis: je wilt gaan eilandhoppen tussen de zonovergoten cycladen, maar hoe moet je kiezen uit maar liefst 44 bewoonde en onbewoonde eilanden? Tussen de uitersten — van piepkleine rotsvlakten tot mondaine badplaatsen — en alles ertussenin? Simpel: stippel je eigen odyssee uit met deze COLUMBUS TOTAL GUIDE.

Columbus Travel
Columbus Travel


Tekst Wytske Roodbergen, Fotografie Jeroen van Amelsvoort e.a.

Mykonos

Mykonos was een van de eerste Cycladische eilanden die werden ontdekt door toeristen, rond 1930. Toen de toeristenstroom op gang kwam, zagen de handige, ruimdenkende bewoners van het eiland mogelijkheden en faciliteerden. Naakt recreëren, herenliefde, strandfeesten, niets was onmogelijk zolang het geld in het laatje bracht. Winderig Mykonos werd een steeds exclusievere bestemming, en is tegenwoordig populair bij de internationale jetset, chique hedonisten en gays. Little Venice, de fotogenieke oude Venetiaanse wijk, is ideaal om de exclusieve sfeer op te snuiven. Dure winkels, bars, restaurants en nachtclubs. Super Paradise Beach is in trek bij homo’s en nudisten. Mykonos-stad heeft een leuk streekmuseum, waartoe de zestiende-eeuwse korenmolen Vonis behoort.

Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 31

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Griekenland artikelen
Reisnieuws
Vermijd deze plekken. Ga voor het Columbus-alternatief!

09 feb 2017, Ben je die massa’s toeristen in Venetië of Barcelona ook helemaal zat? Treur niet, want voor enkele van de meest toeristische bestemmingen selecteerden wij van de redactie Columbus-waardige alternatieven.

2
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
10 adembenemende kliffen

29 feb 2016, Op weinig andere plekken komt de geografie van onze aarde zo sterk tot uiting als bij steile kliffen in zee. We gingen op zoek naar de tien mooiste parels ter wereld. Vijf uitgezocht door Columbus Travel en vijf door onze Reisreporters.

0
Reportage
De onbekende eilanden van de Cycladen

17 jul 2015, Vulkaaneiland Santorini en feesteiland Mykonos ken je waarschijnlijk al, en zijn niet voor niets zo populair. Maar waar kun je terecht als je een authentiekere eilandvakantie in de Griekse Cycladen wilt hebben?

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.