Athene Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Athene

Gepubliceerd: 30 jul 2012
0

De hoofdstad van Griekenland mag dan een van de oudste continu bewoonde steden ter wereld zijn, de tijd heeft er niet stil gestaan. Ondanks - of misschien juist dankzij - de recente economische sores, maakt Athene een culturele en culinaire opleving mee waarvan citytrippers met volle teugen kunnen genieten. Vier locals nemen je mee op ontdekking.

Columbus Travel
Columbus Travel


Fotografie: Overview

Ken je Griekse klassiekers

‘Er zijn hele bibliotheken over geschreven en talloze academische carrières aan gewijd, maar niets weet je voor te bereiden op de tijdloze schoonheid van het Parthenon 4 , de tempel van Athenes beschermgodin Athena. Deze vormt het hoogtepunt van de Atheense bouwkunst in de klassieke periode van de vijfde eeuw voor Christus. Uiteraard wemelt het bij de tempel zelf van de toeristen, maar waarom zou je je in de menigte storten? De perfecte dimensies van de tempel kun je pas echt goed van een afstandje waarderen. Bijvoorbeeld tussen de Grieken, tijdens een openluchtfilmvoorstelling van Cine Paris op een dakterras in hartje stad. Oergezellig, maar de films zijn eigenlijk geen match voor het verlichte Parthenon op de achtergrond!’

Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 29

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Griekenland artikelen
Reisnieuws
De 15 goedkoopste vliegtickets van deze week

30 aug 2016, Als reiziger wil je natuurlijk het liefst elke kans grijpen om een nieuwe bestemmingen te ontdekken. Wil jij nog graag een mooie citytrip of verre reis boeken om naar uit te kunnen kijken tijdens de regenachtige herfst? Boek dan snel één van de ...

0
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Must-see: 8 architectonische hoogstandjes

21 nov 2015, Oude volkeren lieten structuren achter die de tand des tijds, verbazingwekkend genoeg, doorstonden. Hun architectuur is eeuwen na dato nog net zo verbluffend als toen.

0
Reisnieuws
BZ: Vermijd reizen naar Athene

09 dec 2008, Nadat zaterdag een 15-jarige jongen werd gedood is het continu onrustig in Athene. Duizenden jongeren gingen de straat op en gisteravond braken er opnieuw rellen uit. Bij de rellen raakten ruim honderd mensen gewond en 170 mensen zijn opgepakt.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.