BZ: Vermijd reizen naar Athene image
PatrickF

BZ: Vermijd reizen naar Athene

Nadat zaterdag een 15-jarige jongen werd gedood is het continu onrustig in Athene. Duizenden jongeren gingen de straat op en gisteravond braken er opnieuw rellen uit. Bij de rellen raakten ruim honderd mensen gewond en 170 mensen zijn opgepakt.

Jongen gedood
De 15-jarige Andreas gooide zaterdagavond een molotovcocktail – een met brandstof gevulde fles – naar een politieauto. Hij werd vervolgens gedood door drie afgeketste waarschuwingsschoten van een agent. Ooggetuigen verklaarden echter dat de politieman gericht op de jongen schoot en hij is dan ook aangehouden op verdenking van moord.

Brand en bezetting
Vervolgens ontstonden in Griekenland rellen. Woedende jongeren bezetten zondag de universiteit in Athene en ook op Kreta en Corfu demonstreerden duizenden jongeren.
Auto’s en containers werden in brand gestoken en de politie werd belaagd door stenen en molotovcocktails. In Thessaloniki werden enkele winkels en twee banken in brand gestoken en de ruiten van het gemeentehuis werden ingegooid.

Reisadvies
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert in verband met de huidige ongeregeldheden in Griekenland waakzaamheid te betrachten en de komende dagen de centra van Athene en andere grote steden in de middag en avond te mijden. Kijk voor meer informatie op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Foto: Athene door barrybey.reisreporter.nl