Zeilen op de Ionische zee. Zo ga je te werk image
Eric Verhoeven

Zeilen op de Ionische zee. Zo ga je te werk

De Griekse eilanden liggen je maar je wil dit keer nét even wat anders? Wat dacht je van eilandhoppen op de Ionische Zee, aan boord van je eigen zeilschip? Voor de zelfstandige zeilvakanties van Eliza was here hebben slechts twee mensen uit je gezelschap zeilervaring nodig. Zo ga je te werk.



Ontdek de mooiste Griekse eilanden met je eigen zeilboot (Foto: Eliza was here)



Stippel je eigen route uit



Op een zeilreis over de Ionische Zee staan eigenlijk maar twee bestemmingen vast: het start- en eindpunt. Daartussenin bepaal je zelf welke Griekse eilanden en baaitjes je aandoet. Of je nu de grotere eilanden als Ithaka of Corfu wil bezoeken of de kleinere eilandjes, alles is mogelijk. Stippel je reis van tevoren helemaal uit. Of leuker: bepaal op het moment zelf waar je naartoe wil. Voor dat je het weet zeil je tussen de dolfijnen en schildpadden.



Reisreporter-tip: 'Corfu, een van de Ionische eilanden, is tevens een van de groenste eilanden van Griekenland en heeft je veel te bieden. Zo is het water er kraakhelder. Iets waarvoor je dus niet per se naar de andere kant van de wereld hoeft te vliegen. Paleokastritsa ligt ook in het Westen van het eiland en staat bekend om zijn kleine baaitjes met de helderblauwe zee. Ga snorkelen bij de prachtige beachbar La Grotta, een verstopte loungeplek direct aan het water waar je van rotsen af kunt springen. Hier in de buurt vind je prachtige stranden die alleen per boot bereikbaar zijn!', Reisreporter travelwherever





Ervaring of niet, iedereen kan zijn eigen zeiltocht maken (Foto: Eliza was here)



Zeilen voor iedereen



In de haven van Lefkas-stad kun je vijf verschillende zeiljachten huren voor zes tot tien personen. Als jij en minstens één andere reiziger aantoonbare zeilervaring hebben mag je zonder verdere bemanning op reis. Als je geen zeilervaring hebt gaat er een schipper mee die je naar de mooiste plaatsen in de Ionische Zee brengt. Ook niet slecht.



Eliza was here organiseert bijzondere reizen in het Middellandse Zeegebied. Voor meer informatie kijk je op elizawashere.nl.