Frankrijk reviews

9
Lille (Frankrijk)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
hansdewildt was hier in september 2014

Wat een geweldige stad; Lille ! Een prachtige stad ideaal voor een weekendje weg. Dichtbij (180 km vanaf Breda), prachtige gebouwen, heerlijke eetgelegenheden en een geweldige winkelstad. Om een verblijf nog aantrekkelijker te maken moet je een goed hotel hebben. Wat logies betreft springt het “Hotel Hermitage Gantois” er uit. Dit 5* hotel dateert uit 1460 en was oorspronkelijk een hospitaal voor ouderen, invaliden en armen dat door een kloosterorde werd geleid. Nu is het een oase van luxe waar geschiedenis en hedendaagse architectuur in elkaar overlopen. Zelfs de eeuwenoude houten kapel is een onderdeel van dit hotel. Heel fotogeniek…heel sfeervol…heel mooi !! Zie www.hotelhermitagegantois.com

geweldig hotel fotogeniek stukje geschiedenis mooie architectuur
is wel prijzig
Review geplaatst op 17 maart, 2017
10
Frankrijk
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
Annelies was hier in mei 2013

Eguisheim. Zoals in het artikel "Pittoresk! De allermooiste dorpjes van Frankrijk" is Eguisheim heel pittoresk. Heerlijk om doorheen te slenteren en dan lekker op een terrasje koffie te drinken. Het staat ook bekend om alle ooievaars die daar nestelen. Het is een heel mooi gezicht en gehoor als ze aan het klepperen zijn. Als je buiten het vakantieseizoen gaat is het lekker rustig. Vanaf de camping "Trois Châteaux" is het ongeveer 5 à 10 lopend naar het centrum.

Gezellig en rustig (buiten het seizoen)
geen
Review geplaatst op 17 maart, 2017
9
Lille (Frankrijk)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
Graaf was hier in september 2014

Stedentrip Lille. Helemaal geweldig, de stad heeft een prachtige oude binnenstad Vieux Lille met hippe designwinkels en fraaie gebouwen zoals de Opéra en de Beurs uit 1652 (met een doorlopende antiek en boekenmarkt op de binnenplaats). Ik wil wel adviseren om stevige wandelschoenen mee te nemen, want in de hele oude binnenstad liggen kasseien, levensgevaarlijk met naaldhakken. Wil je b.v. nog het Paleis voor Schone Kunsten bezoeken, loop dan eerst even naar de VVV, hier haal je een mooi stadsgidsje (in het Nederlands) met kortingsbonnen. Lekker eten doe je ’s avonds op terrasjes in de oude stad, b.v. de Rue de la Monnaie of de Rue de Gand, deze straten zijn ’s avonds speciaal autovrij. Wil je goedkoper? Op de terrassen aan de Place Rihour kun je voor de helft van het geld ook heerlijk eten. Wil je nog meer winkelen kun je nog naar het nieuwe overdekte winkelcentrum EurALille (ontworpen door onze architect Rem Koolhaas), een modern shoppingcentre met ruim 130 winkels en een grote Carrefour.

prachtige stad, mooie oude gebouwen leuke musea veel terrasjes, lekker eten en drinken
geen
Review geplaatst op 15 maart, 2017
9
Parijs (Frankrijk)
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
hansdewildt was hier in september 2014

Zoek je een perfecte slaapplek midden in Parijs dat niet al te duur is, dan heb ik een geweldig hotel voor je. Vertel het niet door, want dan kan ik zelf niet meer reserveren. Het is Hotel D’Albe en het ligt in de wijk Quartir Latin. Het is een echt stadshotel, ideaal gelegen in een drukke levendige straat vol winkeltjes en restaurantjes. Het metrostation ligt om de hoek en de promenade langs de Seine ook. Op loop afstand (binnen een paar minuten) ben je bij de Notre Dame, het Louvre en het Centre Pompidou. De (kleine) kamers zien er gelikt uit en zijn brandschoon. Je krijgt een uitgebreid ontbijt met alles erop en eraan en dat is voor franse begrippen heel bijzonder. Als je uit het hotel komt heb je meteen het echte vakantiegevoel. Zo druk en gezellig en het is er beslist niet onveilig. Een echte aanrader dus !! Het adres: Hotel D’Albe, Rue de la Harpe 1 Albehotel@wanadoo.fr

geweldig hotel midden in het centrum gezellige wijk sfeervolle stad
kamers zijn wel klein
Review geplaatst op 08 maart, 2017
7
Parijs (Frankrijk)
Columbus factor
Platgelopen door massa's toeristen
WesselSteinhaus was hier in oktober 2016

Parijs de lichtstad, de stad van de liefde en de stad van de kunst. Parijs heeft vele gezichten en vele gedaantes. Doordat het Franse bewind tijdens de tweede wereldoorlog een wijze beslissing nam, Is de enorme metropool nog in volle glorie te bewonderen. Uit ver verleden tijden rijzen de kolossale gebouwen aan alle kanten omhoog. Op ieder moment dat je in de stad loopt ervaar je dat deze stad veel heeft betekent en grootste leiders heeft gehad. Deze pracht en praal hebben hun vruchten afgeworpen in de prachtige musea die de stad te bieden heeft, alle kunstsoorten hebben wel een plek gekregen binnen de muren van de stad. Aan geschiedenisschatten ook geen gebrek. Maar al dit moois heeft ook een keerzijde. Wat ooit een bedevaartsoord voor kunstenaars of anders denkende was, is nu een plek geworden waar men een keer geweest moet zijn. Van tieners tot gehele gezinnen moet iedereen er een keer geweest zijn. Wat de stad naar mijn inziens niet volledig ten goede heeft gedaan, wanneer je in het centrum bent is er geen moment dat je geen toerist ziet. Wanneer je de Mona Lisa wilt bewonderen moet je over de koppen heen kijken en wil je ergens naar binnen dan reiken de rijen tot het einde van de straat. Zelfs wanneer je ergens een cappuccino besteld wordt dit je bijna niet eens in dank afgenomen. Wanneer je er van houdt om onder de toeristen te zijn moet je absoluut naar Parijs gaan, prefereer je wat meer vrijheid dan zou ik even verder zoeken.

Prachtige musea Adembenemende architectuur Goed metro netwerk Jongeren uit de EU gratis toegang tot musea
Overladen door toeristen Hoge prijzen
Review geplaatst op 30 januari, 2017
7
Parijs (Frankrijk)
Columbus factor
Platgelopen door massa's toeristen
ChristaThieme was hier in januari 2009

Parijs, de stad van de liefde. Daar moet je toch één keer in je leven geweest zijn en dan het liefst met je geliefde waar je (nog steeds) helemaal hoteldebotel van bent. De Eiffeltoren, het Louvre met de Mona Lisa en nog veel. Wij hebben gebruik gemaakt van een 10dagenkaart waar je 10 dagen lang gratis gebruik kan maken van de metro. Op die manier en met de benenwagen kom je een heel eind. Met een directe verbinding van de Thalyss naar Gard du Nord in het midden van de stad is Parijs eenvoudig te bereiken.

Met de metro kom je overal Cultuur opsnuiven in een wereldstad Leuke kleine eettentjes
De metrobewegwijzering in Gard du Nord De souvenirkleedjes bij elke bekende plek
Review geplaatst op 28 januari, 2017
10
Parijs (Frankrijk)
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
Quinten was hier in maart 2016

Parijs barst van de gezelligheid! In Parijs heb je ontelbaar veel mogelijkheden om je favoriete kleding te kopen of alle gezellige bistro's te proberen. Vervelen in Parijs bestaat niet en als je niet zoveel om eten of winkelen geeft zijn er heel veel musea en bezienswaardigheden die je dagenlang bezig kunnen houden.

Openbaar vervoer Gezelligheid Cultuur Afstand vanaf Nederland
Duur Erg toeristisch
Review geplaatst op 15 januari, 2017
10
Parijs (Frankrijk)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
MelanieKieft was hier in december 2016

Parijs heb ik als heel positief ervaren. Alle toeristische plekken waren goed bereikbaar en het was niet mega druk. Ik heb gratis gebruik kunnen maken van de metro's, dus dat scheelde ook een hoop. (Staking voor milieu). Een wandeling langs de Seine is ook zeer indrukwekkend om zo bij bezienswaardigheden te komen.

Alles word duidelijk aangegeven qua bebording
Geen controles bij de drukke metro's
Review geplaatst op 23 december, 2016
9
Normandie (Frankrijk)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
Fransvdg was hier in oktober 2013

Als ik aan Normandië denk zie ik mooi groen golvend land en koeien in de wei. De Normandische kaas is heel smakelijk, veel mensen zullen vooral de Camembert wel kennen. Ook de vele appelbomen horen genoemd te worden, vanwege de dranken cider en calvados. En voor de liefhebbers is een bord zeevruchten, een plateau de fruits de mer, een aanrader. Van de Unesco Werelderfgoedmonumenten in Normandië ken ik de Mont-Saint-Michel, het wandtapijt van Bayeux en het centrum van Le Havre. Verder hebben de landingsplaatsen-stranden van D-Day en de krijtrotsen bij Étretat indruk op me gemaakt. Leuke plaatsen vind ik Rouen, Caen, Bayeux, Honfleur en Lisieux. Kortom, er is veel te zien, te beleven en te proeven in Normandië. Als je van geschiedenis houdt kun je in Rouen meer aan de weet komen over Jeanne d’Arc die daar op de brandstapel belandde, in Lisieux kun je kennis maken met de heilige Theresia van Lisieux en in Bayeux kun je op het wandtapijt van koningin Mathilde de Slag bij Hastings met Willem de Veroveraar herbeleven. Indrukwekkend zijn de grote erebegraafplaatsen voor de gesneuvelde helden tijdens en na D-Day in juni 1944. Zelf ben ik op de fiets vanuit Bayeux naar de kust gereden bij Arromanches. Daar staat een heel interessant museum over D-Day. Normandië is dus een bezoek waard!

Veel cultuur Interessante geschiedenis Mooi landschap Ook culinair de moeite waard
geen
Review geplaatst op 02 december, 2016
8
Languedoc (Frankrijk)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
agrotewal was hier in april 2016

Vorig jaar ben ik voor het eerst in dit mooie park geweest, op aanraden van de plaatselijke VVV. Dit is de beste plek om in de Camargue, de wilde flamingo's te zien. Ze foerageren in grote getale in dit natuurpark en vliegen af en aan. Ook zijn er reigers, koereigers en witte reigers die broeden op een eilandje in het begin van het park. Je kunt er uren wandelen, over uitgezette routes, er zijn uitkijktorens en vlonders. Bovendien heb je kans om de beverrat in zijn natuurlijke omgeving te zien. De entree van het park bedraagt 7,50, parkeren is gratis. Je kan tot 19.00 het park in, maar wil je langer blijven dan is dat heel goed mogelijk.

veel flamingo's beverrat uitgezette wandelingen
kan er druk zijn
Review geplaatst op 20 november, 2016