Frankrijk reviews

7
Parijs (Frankrijk)
Columbus factor
Platgelopen door massa's toeristen
WesselSteinhaus was hier in oktober 2016

Parijs de lichtstad, de stad van de liefde en de stad van de kunst. Parijs heeft vele gezichten en vele gedaantes. Doordat het Franse bewind tijdens de tweede wereldoorlog een wijze beslissing nam, Is de enorme metropool nog in volle glorie te bewonderen. Uit ver verleden tijden rijzen de kolossale gebouwen aan alle kanten omhoog. Op ieder moment dat je in de stad loopt ervaar je dat deze stad veel heeft betekent en grootste leiders heeft gehad. Deze pracht en praal hebben hun vruchten afgeworpen in de prachtige musea die de stad te bieden heeft, alle kunstsoorten hebben wel een plek gekregen binnen de muren van de stad. Aan geschiedenisschatten ook geen gebrek. Maar al dit moois heeft ook een keerzijde. Wat ooit een bedevaartsoord voor kunstenaars of anders denkende was, is nu een plek geworden waar men een keer geweest moet zijn. Van tieners tot gehele gezinnen moet iedereen er een keer geweest zijn. Wat de stad naar mijn inziens niet volledig ten goede heeft gedaan, wanneer je in het centrum bent is er geen moment dat je geen toerist ziet. Wanneer je de Mona Lisa wilt bewonderen moet je over de koppen heen kijken en wil je ergens naar binnen dan reiken de rijen tot het einde van de straat. Zelfs wanneer je ergens een cappuccino besteld wordt dit je bijna niet eens in dank afgenomen. Wanneer je er van houdt om onder de toeristen te zijn moet je absoluut naar Parijs gaan, prefereer je wat meer vrijheid dan zou ik even verder zoeken.

Prachtige musea Adembenemende architectuur Goed metro netwerk Jongeren uit de EU gratis toegang tot musea
Overladen door toeristen Hoge prijzen
Review geplaatst op 30 januari, 2017
7
Parijs (Frankrijk)
Columbus factor
Platgelopen door massa's toeristen
ChristaThieme was hier in januari 2009

Parijs, de stad van de liefde. Daar moet je toch één keer in je leven geweest zijn en dan het liefst met je geliefde waar je (nog steeds) helemaal hoteldebotel van bent. De Eiffeltoren, het Louvre met de Mona Lisa en nog veel. Wij hebben gebruik gemaakt van een 10dagenkaart waar je 10 dagen lang gratis gebruik kan maken van de metro. Op die manier en met de benenwagen kom je een heel eind. Met een directe verbinding van de Thalyss naar Gard du Nord in het midden van de stad is Parijs eenvoudig te bereiken.

Met de metro kom je overal Cultuur opsnuiven in een wereldstad Leuke kleine eettentjes
De metrobewegwijzering in Gard du Nord De souvenirkleedjes bij elke bekende plek
Review geplaatst op 28 januari, 2017
10
Parijs (Frankrijk)
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
Quinten was hier in maart 2016

Parijs barst van de gezelligheid! In Parijs heb je ontelbaar veel mogelijkheden om je favoriete kleding te kopen of alle gezellige bistro's te proberen. Vervelen in Parijs bestaat niet en als je niet zoveel om eten of winkelen geeft zijn er heel veel musea en bezienswaardigheden die je dagenlang bezig kunnen houden.

Openbaar vervoer Gezelligheid Cultuur Afstand vanaf Nederland
Duur Erg toeristisch
Review geplaatst op 15 januari, 2017
10
Parijs (Frankrijk)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
MelanieKieft was hier in december 2016

Parijs heb ik als heel positief ervaren. Alle toeristische plekken waren goed bereikbaar en het was niet mega druk. Ik heb gratis gebruik kunnen maken van de metro's, dus dat scheelde ook een hoop. (Staking voor milieu). Een wandeling langs de Seine is ook zeer indrukwekkend om zo bij bezienswaardigheden te komen.

Alles word duidelijk aangegeven qua bebording
Geen controles bij de drukke metro's
Review geplaatst op 23 december, 2016
9
Normandie (Frankrijk)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
Fransvdg was hier in oktober 2013

Als ik aan Normandië denk zie ik mooi groen golvend land en koeien in de wei. De Normandische kaas is heel smakelijk, veel mensen zullen vooral de Camembert wel kennen. Ook de vele appelbomen horen genoemd te worden, vanwege de dranken cider en calvados. En voor de liefhebbers is een bord zeevruchten, een plateau de fruits de mer, een aanrader. Van de Unesco Werelderfgoedmonumenten in Normandië ken ik de Mont-Saint-Michel, het wandtapijt van Bayeux en het centrum van Le Havre. Verder hebben de landingsplaatsen-stranden van D-Day en de krijtrotsen bij Étretat indruk op me gemaakt. Leuke plaatsen vind ik Rouen, Caen, Bayeux, Honfleur en Lisieux. Kortom, er is veel te zien, te beleven en te proeven in Normandië. Als je van geschiedenis houdt kun je in Rouen meer aan de weet komen over Jeanne d’Arc die daar op de brandstapel belandde, in Lisieux kun je kennis maken met de heilige Theresia van Lisieux en in Bayeux kun je op het wandtapijt van koningin Mathilde de Slag bij Hastings met Willem de Veroveraar herbeleven. Indrukwekkend zijn de grote erebegraafplaatsen voor de gesneuvelde helden tijdens en na D-Day in juni 1944. Zelf ben ik op de fiets vanuit Bayeux naar de kust gereden bij Arromanches. Daar staat een heel interessant museum over D-Day. Normandië is dus een bezoek waard!

Veel cultuur Interessante geschiedenis Mooi landschap Ook culinair de moeite waard
geen
Review geplaatst op 02 december, 2016
8
Languedoc (Frankrijk)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
agrotewal was hier in april 2016

Vorig jaar ben ik voor het eerst in dit mooie park geweest, op aanraden van de plaatselijke VVV. Dit is de beste plek om in de Camargue, de wilde flamingo's te zien. Ze foerageren in grote getale in dit natuurpark en vliegen af en aan. Ook zijn er reigers, koereigers en witte reigers die broeden op een eilandje in het begin van het park. Je kunt er uren wandelen, over uitgezette routes, er zijn uitkijktorens en vlonders. Bovendien heb je kans om de beverrat in zijn natuurlijke omgeving te zien. De entree van het park bedraagt 7,50, parkeren is gratis. Je kan tot 19.00 het park in, maar wil je langer blijven dan is dat heel goed mogelijk.

veel flamingo's beverrat uitgezette wandelingen
kan er druk zijn
Review geplaatst op 20 november, 2016
9
Vaison-la-Romaine (Frankrijk)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
noordekker was hier in mei 2016

Als je een typisch Zuid-Frans dorpje zoekt, maar ook een beetje uitdaging, moet je zeker naar Vaison-La-Romaine gaan. Hier kun je een fietstocht doen die zowel door de bergen als het stadje zelf loopt. Ik raad je aan om geen gewone stadsfiets te huren, maar een mountainbike. Er lopen verschillende routes voor zowel beginners als gevorderden. Samen met een vriendin reed ik de beginnersronde van ongeveer 21 kilometer. Helemaal beginnersproof is hij echter niet… Grindpaadjes, steile hellingen, losse keien, je komt het allemaal tegen. Maar gelukkig krijg je er een prachtig uitzicht over de bergen in de Provence voor terug. Onderweg zijn genoeg uitrustpunten te vinden terwijl je uitkijkt over de bergen of druivenranken. Ook het dorpje Vaison-La-Romaine zelf is zeker een bezoekje waard. Loop vooral op zondag over de markt en proef de typisch Franse producten.

Prachtige omgeving Typisch Frans Niet te toeristisch Uitdagende fietstochten
Niet geschikt voor beginnende fietsers
Review geplaatst op 07 november, 2016
8
Normandie (Frankrijk)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
MiekeDeHaas was hier in juni 2015

Normandië is een aantrekkelijke dichtbij bestemming en heeft diverse highlights. We waren hier in totaal acht dagen. Vier dagen hebben we genoten van de overweldigende mooie kust rondom Étretat, met zijn schitterende fotogenieke hoge krijtrotsen in zee, die zover zijn geërodeerd dat er natuurlijke openingen in de rotsen zijn ontstaan. Uren hebben we daar gewandeld. Echt fantastisch, vooral bij zonsondergang en wanneer het eb wordt. We hebben één dag gefietst langs de kust waar je veel gedenktekens, bunkers en infoborden tegenkomt n.a.v. de landing van de geallieerde troepen op D-day 1944. Zeer interessant voor jong en oud. Eén dag zijn we op het rotseiland Mont-St-Michel geweest. Alhoewel het erg toeristisch is, vond ik het heel bijzonder om daar rond te lopen en de bekende middeleeuwse abdij te bezoeken. Doen! De overige dagen zijn besteed aan het bezoeken van de historische stadjes Rouen, waar de Gotische Kathedraal te bezichtigen is, Houfleur en Bayeux. Het zijn knusse authentieke stadjes met veel terrasjes en eetgelegenheden.

Mooie natuur Fotogenieke kliffen Afwisselend Authentiek
Mont St. Michel is platgetreden door de massa In het hoogseizoen is het druk
Review geplaatst op 05 november, 2016
8
La Cabane du Pinasse (Frankrijk)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
MelanievandenBrink was hier in augustus 2016

In Cap Ferret aan het water heb je een straatje met allemaal kleine, intieme restaurantjes. Eén daarvan is La Cabane du Pinasse. Het is een heel knus restaurantje waar je zowel buiten als binnen kan zitten. Alleen al voor de menukaart wil je er gaan bestellen: die is in de vorm van een krant. Het eten is heerlijk. Houd je van vis, dan zit je hier goed op je plek. Verder is er namelijk niet heel veel keuze als diner, hoewel de hamburgers ook erg lekker zijn.

Weinig toeristen Vlakbij zee
Weinig keus voor diner
Review geplaatst op 03 november, 2016
10
Camping à la Ferme Centre Équestre Lerat (Frankrijk)
Columbus factor
Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
MelanievandenBrink was hier in juli 2016

Deze camping in Pommeréval is anders dan normale. Met slechts twee staanplaatsen sta je bijna letterlijk tussen de paarden. De camping is namelijk meer een paardenboerderij. Voor een doorreis is dit een prima plek om te overnachten. Druk is het zeker niet, je bevindt je echt buiten de gebaande paden en wordt omringd door de prachtige natuur van Frankrijk. Tip: Sta eens vroeg op en bekijk de zonsopkomst die tussen de weilanden tevoorschijn komt.

Omgeven door natuur Echt buiten de gebaande paden Prachtige omgeving
Moeilijk te vinden Weinig plekken dus kan snel vol zitten
Review geplaatst op 03 november, 2016