Frankrijk reviews

Kies een categorie

Regio
Stad
Highlight
Activiteit
Attractie
Excursie
Gebergte
Natuurgebied
Restaurant
Wandelroute
9
La Réole (Frankrijk)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
karinm was hier in april 2016

La Réole ligt op de fietsroute van de Atlantische oceaan naar de Middellandse zee. Je start in Bordeaux en fietst via het Canal de Garonne en het Canal du Midi naar Sète of Port-la-Nouvelle, zo'n 500km. De fietstocht gaat over oude spoorwegen en langs kanalen, er zitten dus nauwelijks stijgingen en dalingen in. Alleen voor het stadje La Réole zit een klimmetje. La Réole ligt aan de rivier de Garonne en is een oud romeins stadje. Het heeft een historisch centrum met geplaveide, nauwe straatjes. In het hart van het middeleeuwse stadscentrum ligt het chambre d'hotes Arts et Remparts. Het huis uit de 18e eeuw is omgetoverd tot een ruime b&b, met een grote tuin die steunt op de 13e eeuwse stadsmuren. Als je in deze chambre d'hotes verblijft, neemt de eigenaar Michel Menival je graag mee voor een bezoek aan de stad, nadat je in de tuin hebt genoten van een welkomstdrankje. Hij is zelf kunstverzamelaar en kunsthandelaar en weet ontzettend veel over het middeleeuwse stadje. Je bezoekt met hem het oude stadhuis, gebouwd voor Richard Leeuwenhart en het oudste stadhuis in Frankrijk, de overblijfselen van het 12e-eeuwse kasteel aan de Garonne en de kerk van Saint Pierre met het klooster. Michel Menival kan je ook de beste restaurantjes aanbevelen, en concerten die regelmatig worden gegeven in het stadje. Een leuke local met super interessante tips!

middeleeuws stadje mooie bezienswaardigheden ruime chambre d'hotes leuke local als charmante gastheer
ontbijt is lekker, voor fietsers wat weinig
Review geplaatst op 14 mei, 2017 Stad
9
Lille (Frankrijk)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
hansdewildt was hier in september 2014

Op slechts 180 km vanaf Breda ligt de metropool Lille net over de Frans/Belgische grens. Een culinaire stad waar de Vlaamse sfeer en hightech architectuur hand in hand gaan. Voordat de stad bij Frankrijk werd ingelijfd, maakte Lille (Rijssel) deel uit van Vlaanderen, Bourgondië en vervolgens Spanje. Door deze geschiedenis werden er talloze sporen nagelaten in de cultuur, taal en architectuur. De stad is goed te bereiken met de Thalys zodat je er binnen een paar uur bent. Er zijn 2 stations; het oude “Lille Flandres” echt een monument van rood baksteen, glas en metaal of het nieuwe ultramoderne “Euralille” dat door de Nederlandse architect Rem Koolhaas ontworpen is. Dit station alleen al is de moeite waard om naar Lille te gaan. En wat dacht je van het adembenemende monument, de rijk versierde Oude Beurs en de Belfort (klokkentoren) uit 1921, beiden op het plein bij het operagebouw. De Oude Beurs (1651) bestaat in werkelijkheid uit vierentwintig identieke huizen met indrukwekkende muurversieringen. Vergeet de schitterende binnenplaats niet met de Vlaamse leeuwen uit de tijd dat Lille nog bij de Nederlanden hoorde. Verder de “Cathedrale Notre-Dame de la Treille” de “Hospice Comtesse” uit de 13e eeuw. Beiden in het oude Lille dat eveneens de ideale plek is om gezellig te shoppen en te eten. Want voor een typische Vlaamse schotel vindt je in het Oude Lille de beste “estaminettes”, de bruin cafeachtige Rijsselse eetgelegenheden. Een geweldige stad !

geweldige stad gastvrij veel bezienswaardigheden
kan druk zijn
Review geplaatst op 25 april, 2017 Stad
9
Nice (Frankrijk)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
YaraBon was hier in maart 2017

In een woord echt een geweldige stad. Ik ben er 1,5 week geleden voor het eerst geweest met een vierdaagse studiereis. We hadden genoeg tijd om de stad en de natuur eromheen te verkennen. Ik ben verliefd geworden op deze mooie stad. Door haar ideale ligging aan de Middellandse zee was het half maart al goed te doen qua temperatuur. Verder is de architectuur een mix van Middellandse zee en Franse huisjes. Heel leuk om door de straatjes te sjouwen, kijk dan vooral goed omhoog naar de balkonnetjes van de appartementen. Niet alleen zijn de straten in de binnenstad leuk. Je kunt er ook over de boulevard lopen, aan het kiezelstrand liggen of je kiest ervoor om te genieten in een van de vele stadsparken. Daarnaast is een heuvel aan de rand van de stad waar je naar boven kunt lopen voor een prachtig uitzicht over de stad, de zee en de bergen eromheen! Prachtig!

Architectuur Sfeer Italiaans/franse cuisine Mediterraan klimaat
...
Review geplaatst op 29 maart, 2017 Stad
9
Lille (Frankrijk)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
hansdewildt was hier in september 2014

Wat een geweldige stad; Lille ! Een prachtige stad ideaal voor een weekendje weg. Dichtbij (180 km vanaf Breda), prachtige gebouwen, heerlijke eetgelegenheden en een geweldige winkelstad. Om een verblijf nog aantrekkelijker te maken moet je een goed hotel hebben. Wat logies betreft springt het “Hotel Hermitage Gantois” er uit. Dit 5* hotel dateert uit 1460 en was oorspronkelijk een hospitaal voor ouderen, invaliden en armen dat door een kloosterorde werd geleid. Nu is het een oase van luxe waar geschiedenis en hedendaagse architectuur in elkaar overlopen. Zelfs de eeuwenoude houten kapel is een onderdeel van dit hotel. Heel fotogeniek…heel sfeervol…heel mooi !! Zie www.hotelhermitagegantois.com

geweldig hotel fotogeniek stukje geschiedenis mooie architectuur
is wel prijzig
Review geplaatst op 17 maart, 2017 Stad
10
Frankrijk
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
Annelies was hier in mei 2013

Eguisheim. Zoals in het artikel "Pittoresk! De allermooiste dorpjes van Frankrijk" is Eguisheim heel pittoresk. Heerlijk om doorheen te slenteren en dan lekker op een terrasje koffie te drinken. Het staat ook bekend om alle ooievaars die daar nestelen. Het is een heel mooi gezicht en gehoor als ze aan het klepperen zijn. Als je buiten het vakantieseizoen gaat is het lekker rustig. Vanaf de camping "Trois Châteaux" is het ongeveer 5 à 10 lopend naar het centrum.

Gezellig en rustig (buiten het seizoen)
geen
Review geplaatst op 17 maart, 2017 Land
9
Lille (Frankrijk)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
Graaf was hier in september 2014

Stedentrip Lille. Helemaal geweldig, de stad heeft een prachtige oude binnenstad Vieux Lille met hippe designwinkels en fraaie gebouwen zoals de Opéra en de Beurs uit 1652 (met een doorlopende antiek en boekenmarkt op de binnenplaats). Ik wil wel adviseren om stevige wandelschoenen mee te nemen, want in de hele oude binnenstad liggen kasseien, levensgevaarlijk met naaldhakken. Wil je b.v. nog het Paleis voor Schone Kunsten bezoeken, loop dan eerst even naar de VVV, hier haal je een mooi stadsgidsje (in het Nederlands) met kortingsbonnen. Lekker eten doe je ’s avonds op terrasjes in de oude stad, b.v. de Rue de la Monnaie of de Rue de Gand, deze straten zijn ’s avonds speciaal autovrij. Wil je goedkoper? Op de terrassen aan de Place Rihour kun je voor de helft van het geld ook heerlijk eten. Wil je nog meer winkelen kun je nog naar het nieuwe overdekte winkelcentrum EurALille (ontworpen door onze architect Rem Koolhaas), een modern shoppingcentre met ruim 130 winkels en een grote Carrefour.

prachtige stad, mooie oude gebouwen leuke musea veel terrasjes, lekker eten en drinken
geen
Review geplaatst op 15 maart, 2017 Stad
9
Parijs (Frankrijk)
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
hansdewildt was hier in september 2014

Zoek je een perfecte slaapplek midden in Parijs dat niet al te duur is, dan heb ik een geweldig hotel voor je. Vertel het niet door, want dan kan ik zelf niet meer reserveren. Het is Hotel D’Albe en het ligt in de wijk Quartir Latin. Het is een echt stadshotel, ideaal gelegen in een drukke levendige straat vol winkeltjes en restaurantjes. Het metrostation ligt om de hoek en de promenade langs de Seine ook. Op loop afstand (binnen een paar minuten) ben je bij de Notre Dame, het Louvre en het Centre Pompidou. De (kleine) kamers zien er gelikt uit en zijn brandschoon. Je krijgt een uitgebreid ontbijt met alles erop en eraan en dat is voor franse begrippen heel bijzonder. Als je uit het hotel komt heb je meteen het echte vakantiegevoel. Zo druk en gezellig en het is er beslist niet onveilig. Een echte aanrader dus !! Het adres: Hotel D’Albe, Rue de la Harpe 1 Albehotel@wanadoo.fr

geweldig hotel midden in het centrum gezellige wijk sfeervolle stad
kamers zijn wel klein
Review geplaatst op 08 maart, 2017 Stad
7
Parijs (Frankrijk)
Columbus factor
Platgelopen door massa's toeristen
WesselSteinhaus was hier in oktober 2016

Parijs de lichtstad, de stad van de liefde en de stad van de kunst. Parijs heeft vele gezichten en vele gedaantes. Doordat het Franse bewind tijdens de tweede wereldoorlog een wijze beslissing nam, Is de enorme metropool nog in volle glorie te bewonderen. Uit ver verleden tijden rijzen de kolossale gebouwen aan alle kanten omhoog. Op ieder moment dat je in de stad loopt ervaar je dat deze stad veel heeft betekent en grootste leiders heeft gehad. Deze pracht en praal hebben hun vruchten afgeworpen in de prachtige musea die de stad te bieden heeft, alle kunstsoorten hebben wel een plek gekregen binnen de muren van de stad. Aan geschiedenisschatten ook geen gebrek. Maar al dit moois heeft ook een keerzijde. Wat ooit een bedevaartsoord voor kunstenaars of anders denkende was, is nu een plek geworden waar men een keer geweest moet zijn. Van tieners tot gehele gezinnen moet iedereen er een keer geweest zijn. Wat de stad naar mijn inziens niet volledig ten goede heeft gedaan, wanneer je in het centrum bent is er geen moment dat je geen toerist ziet. Wanneer je de Mona Lisa wilt bewonderen moet je over de koppen heen kijken en wil je ergens naar binnen dan reiken de rijen tot het einde van de straat. Zelfs wanneer je ergens een cappuccino besteld wordt dit je bijna niet eens in dank afgenomen. Wanneer je er van houdt om onder de toeristen te zijn moet je absoluut naar Parijs gaan, prefereer je wat meer vrijheid dan zou ik even verder zoeken.

Prachtige musea Adembenemende architectuur Goed metro netwerk Jongeren uit de EU gratis toegang tot musea
Overladen door toeristen Hoge prijzen
Review geplaatst op 30 januari, 2017 Stad
7
Parijs (Frankrijk)
Columbus factor
Platgelopen door massa's toeristen
ChristaThieme was hier in januari 2009

Parijs, de stad van de liefde. Daar moet je toch één keer in je leven geweest zijn en dan het liefst met je geliefde waar je (nog steeds) helemaal hoteldebotel van bent. De Eiffeltoren, het Louvre met de Mona Lisa en nog veel. Wij hebben gebruik gemaakt van een 10dagenkaart waar je 10 dagen lang gratis gebruik kan maken van de metro. Op die manier en met de benenwagen kom je een heel eind. Met een directe verbinding van de Thalyss naar Gard du Nord in het midden van de stad is Parijs eenvoudig te bereiken.

Met de metro kom je overal Cultuur opsnuiven in een wereldstad Leuke kleine eettentjes
De metrobewegwijzering in Gard du Nord De souvenirkleedjes bij elke bekende plek
Review geplaatst op 28 januari, 2017 Stad
10
Parijs (Frankrijk)
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
Quinten was hier in maart 2016

Parijs barst van de gezelligheid! In Parijs heb je ontelbaar veel mogelijkheden om je favoriete kleding te kopen of alle gezellige bistro's te proberen. Vervelen in Parijs bestaat niet en als je niet zoveel om eten of winkelen geeft zijn er heel veel musea en bezienswaardigheden die je dagenlang bezig kunnen houden.

Openbaar vervoer Gezelligheid Cultuur Afstand vanaf Nederland
Duur Erg toeristisch
Review geplaatst op 15 januari, 2017 Stad