Frankrijk

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Reisreportages

Praktisch

Spiegelmeer in Zuid-Frankrijk

Frankrijk


Voor onze kozen we dit jaar voor Spanje en Portugal. Echter moesten we onderweg overnachten omdat het anders te ver rijden in 1 dag zou zijn. Na 1200km gereden te hebben vonden we een motel in de provincie Landes.

De bedoeling was om de volgende ochtend vroeg weer door te rijden maar toen ik op bed op mijn telefoon aan het kijken was waar we nou eigenlijk beland waren zag ik iets bijzonders. Op nog geen 5 minuten van het motel ligt een natuurgebied en we besloten daar 's ochtends eerst heen te gaan.

Het natuurgebied maison d'Orx ligt in en om een groot meer dat vol ligt met vlonders en kijkhutten. Er zijn ontzettend veel vogels te zien en heel erg veel bever ratten! Deze grote knaagdieren zie je overal om je heen als je door het gebied wandelt.

Door het midden van het meer loopt een weg waardoor het meer in 2 delen verdeeld is. Het zuidelijke deel is voor vogelaars en natuurliefhebbers het meest aantrekkelijk. Het water in het zuidelijke deel was nagenoeg spiegelglad en dat zie je zelden bij zo'n groot meer.

Deze foto is gemaakt vlak na de zonsopkomst (boven het noordelijke meer beter te zien). Deze plek is voor mijn echt een verborgen Treasure waar ik nooit eerder iets over gelezen had.