Pyreneeen

Liefde op het eerste gezicht

Saartje was hier op 2008-10-24 Gepost op: 2008-10-24 0 reacties.
Ik herinner het me nog goed: mama kwam me afhalen aan het station van Toulouse met een paar vrienden. Papa was thuisgebleven want die was hard aan het werk. Dat laatste bleek ook nodig te zijn...
Het was al donker toen ik aankwam en voor mama was het een van de eerste keren dat ze de weg moest herkennen naar het nieuw aangekochte huis. Gevolg: eerst wat 'sightseeing' gekregen, oftewel, verloren gereden. Gelukkig hebben we na een half uurtje toch de weg gevonden (ah ja, stel je voor anders, we zouden nog aan rondrijden zijn...).
Ik was geheel onder de indruk van de oprijlaan, tussen de hoge bomen. In de verte op de heuvel kon ik het huis al zien staan. Het is zo'n mooie locatie, precies een film. Mama was bang dat het mij niet zou aanstaan, maar daar had ze zich dus geheel en al in vergist! Toen we naar binnen gingen was alles nog wat vreemd, maar al gauw zag ik vertrouwelijke voorwerpen tussen en op de antieke meubels die in het huis gebleven waren. Alles nog wat bestoft, maar toch, het gebouw was ronduit prachtig! Meteen voelde ik me er thuis. Ik mocht slapen in een van de vier kamers waar je nog net door de verhuisdozen naar het bed kon wandelen.
's Morgens ontwaken in Bélespy is zalig: heel zachtjes, met het gefluit van de vogeltjes. Maar ook 's nachts heb ik een tijdje wakker gelegen, kijkende naar de sterrenhemel. Daar kan dat nog, want er is geen lichtpollutie in de streek.
Om me klaar te maken voor de eerste dag moest ik (toen nog) naar het gelijkvloers afdalen. Daar stond zo'n bad met van die leeuwenpootjes en een wastafel, niks meer. Hoe onvermoedend waren we nog hoe het allemaal nog zou veranderen!!!
Tijdens de twee weken dat ik er was, heb ik me geen minuut verveeld: onkruid verwijderen van de muren, wanden ingooien op zolder, gras afgereden met zo'n mini-tractor en vooral lekker gegeten (mama's kost, mmmm) en veel foto's genomen...
Misschien zet ik binnen een tijdje wel wat voor en na foto's op deze site: je zult niet geloven dat het hetzelfde is!! Mijn ouders hebben het helemaal zelf gerenoveerd, wat echt wel een grote pluim verdient want het is ook nog eens met smaak gedaan!
Volgende keer meer...
0
0

Foto's bij dit blog

Het bad met de leeuwenpootjes...
La Bastide de Besplas
Huis op de heuvel
Zonder commentaar...
Alle blogs van Saartje
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.