Wat een nachtmerrie: verdwaald tussen de skeletten image
Shyonen

Wat een nachtmerrie: verdwaald tussen de skeletten

Het zal je maar gebeuren: verdwaald raken in een ondergronds labyrint vol botten en schedels. En dan ook nog eens voor bijna drie dagen. Deze nachtmerrie werd afgelopen week werkelijkheid voor twee Franse tieners in Parijs.



Je moet er niet aan denken: verdwaald zijn in een ondergronds kerkhof (Foto: Reporter RoyanvanVelse)



Het duo vond de route van de officiële rondleiding kennelijk niet spannend genoeg en besloot zelf op ontdekkingstocht te gaan in de catacomben van Parijs. Niet zo slim, want het ondergrondse gangenstelsel van de Franse hoofdstad is naar verluidt zo’n 300 kilometer lang. Bovendien liggen er de stoffelijke resten van zes miljoen Parijzenaren opgestapeld. Of dat nou het meest gezellige gezelschap is …



Onderkoeld



De brandweer begon in de vroege uurtjes van woensdag 14 juni een zoekactie, nadat de politie een melding had gedaan van een verdachte vermissing. Uren later werden de jongens onderkoeld aangetroffen in een pikdonkere ruimte die zich 20 meter onder de grond bevond. Geen wonder dat het daar flink koud was.



Speurhonden



De tieners zijn meteen overgebracht naar een ziekenhuis voor verdere onderzoeken. De brandweer dankt de goede afloop aan de samenwerking tussen de hulpdiensten, de alertheid van de ingezette speurhonden en het harde geroep om hulp van de heren zelf.