Parijs Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Eiffeltoren 434 miljard waard

Gepubliceerd: 05 sep 2012
0

De Eiffeltoren is het duurste monument van Europa.

Columbus Travel
Columbus Travel


De Eiffeltoren is de meest bezochte bezienswaardigheid van de wereld: vorig jaar namen meer dan 7 miljoen mensen een kijkje. De waarde van het bouwwerk is bepaald aan de hand van het imago en het uiterlijk, en is volgens onderzoek van de Kamer van Koophandel van Monza, Italië, een dikke 400 miljard waard.

De Eiffeltoren werd tussen 1887 en 1889 gebouwd ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling. Eigenlijk zou hij weer afgebroken worden, maar de toren bleek toch wel een heel handig te zijn voor communicatiedoeleinden. Eigenlijk vonden de bewoners van Parijs de toren maar lelijk, maar geleidelijk aan veranderde het oordeel van 'lelijk' naar 'architectonisch hoogstandje'.

Na de Eiffeltoren, is het colloseum in Rome de duurste bezienswaardigheid, deze komt op een bedrag van 91 miljard euro. De Sagrada Familia in Barcelona, de Dom van Milaan en de Tower of Londen volgen op het lijstje van waardevolste Europese monumenten.

1. Eiffeltoren, Parijs: €434 miljard
2. Colosseum, Rome: €91 miljard
3. Sagrada Familia, Barcelona: €90 miljard
4. Dom van Milaan: €82 miljard
5. Tower of London: €71 miljard

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Frankrijk artikelen
Goedkoop reizen
Door: Noor Dekker
Opgelet: Dit zijn de duurste steden ter wereld

03 okt 2016, Dacht je dat het leven in Nederland al best prijzig was? Dan heb je het mis! Elk jaar maakt de Economist Intelligence Unit een lijstje van de duurste steden om te wonen. Daarbij kijken ze onder andere naar voedselkosten en huurprijzen, maar ook na...

0
Reisnieuws
Reizen: verwachtingen vs realiteit

14 apr 2016, Vol goede moed ga je naar die ene droomplek die je altijd al hebt willen zien. Door internet en je reisgids heb je het meest prachtige plaatje in je hoofd. Tot je er aankomt. Tja, want die verwachtingen kunnen nog wel eens behoorlijk verschillen v...

1
Video
In vogelvlucht door de stad van de liefde

03 apr 2016, Zo heb je Parijs nog nooit gezien. Fotograaf Tyler Fairbank bezocht de stad van de liefde in de zomer en neemt je mee. Niet zomaar, maar in een schitterende Hyper-Lapse video. Herken jij alle hotspots?

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.