Parijs Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Eiffeltoren 434 miljard waard

Gepubliceerd: 05 sep 2012
0

De Eiffeltoren is het duurste monument van Europa.

Columbus Travel
Columbus Travel


De Eiffeltoren is de meest bezochte bezienswaardigheid van de wereld: vorig jaar namen meer dan 7 miljoen mensen een kijkje. De waarde van het bouwwerk is bepaald aan de hand van het imago en het uiterlijk, en is volgens onderzoek van de Kamer van Koophandel van Monza, Italië, een dikke 400 miljard waard.

De Eiffeltoren werd tussen 1887 en 1889 gebouwd ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling. Eigenlijk zou hij weer afgebroken worden, maar de toren bleek toch wel een heel handig te zijn voor communicatiedoeleinden. Eigenlijk vonden de bewoners van Parijs de toren maar lelijk, maar geleidelijk aan veranderde het oordeel van 'lelijk' naar 'architectonisch hoogstandje'.

Na de Eiffeltoren, is het colloseum in Rome de duurste bezienswaardigheid, deze komt op een bedrag van 91 miljard euro. De Sagrada Familia in Barcelona, de Dom van Milaan en de Tower of Londen volgen op het lijstje van waardevolste Europese monumenten.

1. Eiffeltoren, Parijs: €434 miljard
2. Colosseum, Rome: €91 miljard
3. Sagrada Familia, Barcelona: €90 miljard
4. Dom van Milaan: €82 miljard
5. Tower of London: €71 miljard

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Frankrijk artikelen
Reisnieuws
De leukste city-tips. Eropuit met de bus voor onder de 20,-

14 feb 2017, Binnen Europa is de bus een eenvoudig en goedkoop alternatief voor de trein en het vliegtuig. Voor minder dan € 20 brengt een comfortabele bus met wifi en airco je naar populaire steden zoals Gent, Bremen en Parijs. We lichten de leukste city-ti...

0
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

24 jan 2017, Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

1
Reisnieuws
Cool! Illegale dronebeelden van wereldberoemde monumenten

09 jan 2017, Fotograaf Amos Chapple is een pionier op het gebied van drone-fotografie. Hij schafte er een aan zodra het op de markt kwam. Nog vóórdat het illegaal werd bestuurde hij zijn vliegende camera over enkele van 's werelds mooiste monumenten. Bekijk ...

6

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.