Parijs Artikelen & Blogs

Reisnieuws

TV: World's toughest towns

Gepubliceerd: 19 okt 2009
0

Toeristische steden lijken op het oog vaak veilig, maar wat schuilt er op de plekken waar de meeste mensen niet komen? Discovery Channel zocht het uit.

In MacIntyre’s Toughest Towns gaat de onderzoeksjournalist Donal MacIntyre opzoek naar de duistere kant van tien wereldsteden.

Wereldsteden

Parijs, Washington D.C. en Mexico-stad zijn steden met een rijke historie aan cultuur en architectuur. Steden die juist om die reden ook veel toeristen trekken. Toch hebben ze ook een keerzijde. MacIntyre duikt in de diepere lagen van de stad en onthult wat achter het pracht en praal eigenlijk schuilgaat.

Achterstandswijken

De achterstandswijken van vele wereldsteden puilen uit van geweld, drugshandel, ontvoering, prostitie en georganiseerde maffia: van de straatbendes in Miami tot de huurmoordenaars in Mexico-stad en van de rassenrellen in Parijs tot de overheersing van de Camorra in Napels.

Criminaliteit van dichtbij

MacIntyre’s Toughest Towns laat de criminaliteit van dichtbij zien. Zo ervaar je als kijker met eigen ogen wat de politie meemaakt op patrouille door de stad, die misschien wel ooit op jouw favoriete citytriplijstje stond. De vraag rest of je na het zien van dit programma nog steeds je reisgids gelooft...


De eerste aflevering is aanstaande donderdag 22 oktober om 22.00 te zien op Discovery Channel.Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Frankrijk artikelen
Reisnieuws
De leukste city-tips. Eropuit met de bus voor onder de 20,-

14 feb 2017, Binnen Europa is de bus een eenvoudig en goedkoop alternatief voor de trein en het vliegtuig. Voor minder dan € 20 brengt een comfortabele bus met wifi en airco je naar populaire steden zoals Gent, Bremen en Parijs. We lichten de leukste city-ti...

0
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

24 jan 2017, Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

1
Reisnieuws
Cool! Illegale dronebeelden van wereldberoemde monumenten

09 jan 2017, Fotograaf Amos Chapple is een pionier op het gebied van drone-fotografie. Hij schafte er een aan zodra het op de markt kwam. Nog vóórdat het illegaal werd bestuurde hij zijn vliegende camera over enkele van 's werelds mooiste monumenten. Bekijk ...

6

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.