Parijs Artikelen & Blogs

Reisnieuws

TV: World's toughest towns

Gepubliceerd: 19 okt 2009
0

Toeristische steden lijken op het oog vaak veilig, maar wat schuilt er op de plekken waar de meeste mensen niet komen? Discovery Channel zocht het uit.

In MacIntyre’s Toughest Towns gaat de onderzoeksjournalist Donal MacIntyre opzoek naar de duistere kant van tien wereldsteden.

Wereldsteden

Parijs, Washington D.C. en Mexico-stad zijn steden met een rijke historie aan cultuur en architectuur. Steden die juist om die reden ook veel toeristen trekken. Toch hebben ze ook een keerzijde. MacIntyre duikt in de diepere lagen van de stad en onthult wat achter het pracht en praal eigenlijk schuilgaat.

Achterstandswijken

De achterstandswijken van vele wereldsteden puilen uit van geweld, drugshandel, ontvoering, prostitie en georganiseerde maffia: van de straatbendes in Miami tot de huurmoordenaars in Mexico-stad en van de rassenrellen in Parijs tot de overheersing van de Camorra in Napels.

Criminaliteit van dichtbij

MacIntyre’s Toughest Towns laat de criminaliteit van dichtbij zien. Zo ervaar je als kijker met eigen ogen wat de politie meemaakt op patrouille door de stad, die misschien wel ooit op jouw favoriete citytriplijstje stond. De vraag rest of je na het zien van dit programma nog steeds je reisgids gelooft...


De eerste aflevering is aanstaande donderdag 22 oktober om 22.00 te zien op Discovery Channel.Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Frankrijk artikelen
Reisnieuws
10x de mooiste skylines én de geheimste uitkijkpunten

05 apr 2017, Je hebt van die skylines die uit duizenden te herkennen zijn, zoals deze tien. De Columbus-redactie en Reisreporters wijzen je op de allermooiste en minst drukke uitkijkpunten.

0
Reisnieuws
10x tofste hipsterwijken voor jouw volgende citytrip

29 mrt 2017, Steeds meer stadswijken ondergaan een transformatie, van louche buurt naar creatieve hub. Er valt veel over te schrijven - dit zogenaamde gentrificatieproces heeft voor- en nadelen - maar feit is dat deze wijken stuk voor stuk zijn uitgegroeid tot...

1
Reisnieuws
Zoveel geld wordt ieder jaar uit de Trevifontein gevist

20 mrt 2017, De Trevifontein in Rome ligt er vol mee: munten. Maar wat gebeurt er met al dat geld? Wij gingen op onderzoek uit.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.