Parijs, say fromage! image
Wolkje

Parijs, say fromage!

De Parijzenaren worden opgeroepen om hun onvriendelijke reputatie te verbeteren. Afgelopen week werd het Franse volk namelijk uitgeroepen tot de ergste toerist ter wereld. Om dit imago te verhelpen worden de Fransen aangespoord vaker te lachen.

Het toerisme in Frankrijk heeft het tijdens de economische crisis zwaar te verduren. Het bezoekersaantal van Parijs is sinds vorig jaar met maar liefst 17% gedaald. De uitroep van afgelopen week tot ergste toerist ter wereld komt de Parijzenaren dan ook erg slecht uit. Het Parijse VVV heeft daarom een plan opgesteld om het negatieve imago zo snel mogelijk op te krikken.

Lach ambassadeurs

Het plan is een simpel verzoek aan de Parijzenaren om wat vaker te lachen. Iedereen dient hieraan zijn steentje bij te dragen. Professionals, gekozen vertegenwoordigers en de Fransen zelf worden allemaal gevraagd een zonniger gezicht op te zetten. Ook zullen er bij de populairste attracties stands komen te staan waar de toerist verwelkomd wordt door zogenaamde smile ambassadors.

Toeristische trekpleister

De Franse hoofdstad is het hele jaar door een toeristische trekpleister. In de top-10 van vakantielanden staat Frankrijk bij Nederlanders al jaren op nummer 1. Ook Duitsers, Britten en Belgen gaan graag naar Frankrijk. Door de economische crisis viert men echter vaker vakantie in eigen land. Het toerismebureau hoopt toch met het vrolijke plan het groot aantal bezoekers weer terug te krijgen.